26-08-13

Ligniéres (Marche en famenne)


Niet in alleen in Zwitserland maar ook in Belgisch Luxemburg vinden we dit kleine dorpje,een gehucht van Roy en deelgemeente van de Belgische gemeente Marche-en- famenne .Het best te bereiken via de N4 en afslag La Roche nemenP8060211

in het dorpje aan de kerk vertrekken 2 wandelingen .Wij kozen wandeling 22 die ons op punten bracht die we nog nooit gezien hadden alhoewel deze plaats maar op enkele kilometers van Rendeux verwijderd is.

P8060202

De wagen konden we naast de kerk parkeren om vandaar aan de wandeling te beginnen

P8060209
 

Vermoedelijk het dorpje Bande dat we hier in de verte zien

P8060210

 

Het was hier dat we de verharde weg verlieten.

P8060212

ondanks we al een stukje uit de bewoonde wereld waren werden we toch geconfronteerd met de moderne watervoorziening.Het is ons meermaals opgevallen dat zelfs in de dichtsbegroeide bossen er toch ooit ondergronds riool,water en stroomleidingen werden aangebracht.Soms worden die aangegeven door paaltjes met codenummers.

P8060213

 

De bedoeling van deze schuilplaats is wel erg duidelijk.Ruiters kunnen hun paarden vastmaken en zelfs BBQ is er mogelijk.Handig als het begint te regenen.Wij hadden die dag gelukkig geen afdak nodig al was de zon soms ook wel hevig.

 P8060217

 

Hier zijn we zowat halverwege van de wandeling

P8060219

 Rustige wegen ,van verkeer was helemaal geen sprake

P8060220

 

Zicht op de dorpskern.Ook hier dat rusgevend en zorgeloos gevoel

P8090001

Ondanks dat we weinig door de natuur gingen en dus meer via de gewone wegen waren wre toch steeds door mooie en natuurvolle lanschappen omgeven.Deze wandeling kan aanzien worden als een ideale familie uitstap en is ook geschikt voor diegene die het klimmen en dalen liever aan anderen overlaten.

Met deze hopen we alweer een goede wandeltip voor de ardennenbezoekers online geplaatst te hebben

tot een volgende en veel wandelplezier

Erik en Marina

16:07 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-06-10

Bérismenil

Belofte maakt schuld ,vandaar zoals afgesproken ons verslagje van de wandeling te Bérismenil.

2_bewerkt-1

Ter verduidelijking van de ligging maakte we deze foto van de wegbewijzering.We bevinden ons in de prov.lux. in een deelgemeente van La roche.

Hier starten aan de kerk een 6 tal wandelingen die men ook kan samenvoegen tot een langere wandeltocht,en dat is wat wij op deze zonnige pinksterdag ook deden.

1_bewerkt-1

Net voor de kerk aan de N860 kan je de wagen parkeren......

De wandelwegen zijn hier aangeduid door een geel kruis met een nummer

P5230061start

 

 

 

 

 

 en zijn allen terug te vinden op het kaartje van http://www.ourthesuperieure.be/index.htm dat je trouwens ook kan verkrijgen in alle plaatselijke infokantoortjes en in de brouwerij van ACHOUFFE ,waar wij het onze hebben aangeschaft.Voor een klein bedrag krijg je dan een kaart van de streek

 Een streek die voor drie vierde uit bossen bestaat en die door de schilderachtige Ourthevallei loopt ,leent zich voor wandelingen langs opvallende landschappen. 75 onderhouden  paden vanuit Achouffe, Bérismenil, Bonnerue, Engreux, Filly, Maboge, Mormont, Nadrin, Ollomont, Samrée, Vellereux et Wibrin stellen 440 km wandelingen voor.
Een kaart op 1:20000ste met hoogtelijnen geeft heel nauwkeurige routebeschrijvingen .Voor ons blogavontuur begon hebben we in bijna al die dorpen wandelingen gemaakt,jammer genoeg zonder foto's.We  zullen ze zeker nog eens overdoen om ze ook online te zetten.

Zo hebben we al vele uren ,zeg maar weken ,plezier gehad aan deze kaart en we raden ze ten zeerste aan.Zonder kaart loop je steeds het risico verloren te lopen .

3_bewerkt-1

 

We volgde wandeling nr 2 die ongeveer 6km over redelijk goed begaanbare wegen loopt.Later zouden we wel overgaan op wandeling nr 3(8km) zodat we een totaal van ong.14 km.verkregen.

4_bewerkt-1

 

Achter de kerk begon de lichte afdaling langsheen het kerkhof waar zich enkele prachtige oude -familie- grafzerken bevinden.

5_bewerkt-1

 

Eens beneden ging het weer langzaam bergopwaards en kregen we een overzicht van het dorpje

6_bewerkt-1

 

het bleef langzaam bergop gaan zonder echter vermoeiend te worden .Dat leverde ook steeds mooiere overzichten van de streek.Het laatste deel van de klim was iets feller .....

7_bewerkt-1

 

Al snel kwamen we bij het eerste plaatsnaamkundig baken(Beolin) 

8_bewerkt-1

Doordat men regelmatig aan boshernieuwing doet verkrijg je her en der openingen in het bos,zodat mooie landshappen ,die anders aan onze neus voorbij gaan toch zichtbaar worden.

9_bewerkt-1

 

Ietwat verder werden we voor de keuze gezet,ofwel onze weg (nr2) verder zetten en terug richting dorp,ofwel van wandeling veranderen en dusdanig nog enkele uurtjes ondeweg.Wij kozen voor het laatste en kozen wandelweg nr 3 te volgen.10_bewerkt-1

 

Een kilometer verder moesten we de weg richting Samrée oversteken en gingen we verder in het bos .

11_bewerkt-1

 Doordat we ons nog steeds op een redelijke hoogte bevonden ,konden we rekenen op mooie uitkijk punten .Zo kan je optimaal genieten van de omgeving.

13_bewerkt-1
 

 

Informatie onderweg,regelmatig kregen we van deze bordjes te zien waarop meer over dit gebied te ontdekken is.

 

14_bewerkt-1

Steeds goed begaanbare wegen zowel in de open vlakte als in het bos ,al moet gezegd dat deze weg met grove kiezel wel vermoeiender was dan een aardeweg.

15_bewerkt-2

 We genoten van de rust en de vrije natuur, en kregen zelfs regelmatig wild te zien.Helaas geen beeldmateriaal van kunnen nemen .Die dieren schrikken en zetten het meteen op een loopje.

16_bewerkt-1

En zo kwamen we dan ,dik 3 uur later weer in het dorp.Zelf vonden we dit één van de betere wandeltochten,ook wel een beetje door het prachtige weer ,maar ook de streek is bijzonder.17_bewerkt-2

 

Neen ,deze ambudienst uit  vorige eeuw hadden we niet nodig.Blijkbaar is deze nog steeds  regelmatig op de weg

Zo dit was alweer een wandeling die we sterk kunnen aanbevelen

 

 

 

Enkele maanden later bezochten we deze plaats opnieuw om alweer vanaf de kerk een wandeling te maken ,deze keer wel ééntje met een verhaal uit een ver verleden.

  

De wagen laten we achter op de parking aan de kerk vanwaar de wandeling start.Deze keer moesten we de baan oversteken om onze weg te vervolgen.Ook daar is naast de weg mogelijkheid om je voertuig te stationeren en de wandeltocht daar te starten

 

 

P7190020.JPG

 We bevinden ons in een natuurrijk gebied en  moeten  vermelden dat dit zeker geen wandeling voor beginners of mindervaliden is.Ook kleine kinderen lopen gevaar aan de randen van de weg.Het gaat hier om een afdaling naar de Ourthe met prachtige verzichten En een reis naar meer dan 5 eeuwen voor Christus .Een reconstructie van een keltische vesting "Le cheslé "en beneden gekomen een prachtige view langs de Ourtheoever.

 P7190022.JPG

 

 

 

Via soms  wat smalle wegeltjes over de rotsen kom je regelmatige op plaatsen die tot ieders verbeelding spreken.Hier een zicht op De Ourthe

Men moet zich dan ook even afvragen hoe die kelten dat daar vroeger ,zonder onze moderne materialen,klaar konden krijgen om zo'n gigantisch bouwsel te vervaardigen

 

P7190025.JPG

 

Via deze weg dalen we af naar de plaats waar in de jaren 80 van vorige eeuw aan de heropbouw van de vesting werd begonnen

 

 

P7190028.JPG

 Prachtige viewpoints vanaf soms wel gevaarlijke rotsgedeelte laten je toe te kijken tot aan de Hérou  waar  de uitkijk '' Bellvedère'' staat .Dat torentje mag je daar mits betaling even betreden ,en ook daar bevinden zich enkele wandelingen ,al moeten we vermelden dat deze ook tamelijk zwaar zijn.

  

  

 Zo komen we dan aan bij de Kelten.

  

  

 

 

 P7190030.JPG

Wil je meer van deze bouwerken zien ,raden we aan deze wandeltocht te ondernemen.Nogmaals hou er rekening mee dat deze wandeling zowel naar beneden als  naar boven ietsje zwaarder is dan de doorsnee wandelingen.

 

 

 

P7190037.JPG

 

 

 

een oase van rust overheerst wanneer je de oever van de Outhe bent aangekomen.

 

Meer info vind je alvast
  

 

 

 

 

Groetjes en tot een volgende alweer

Erik en Marina

17:40 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-06-10

wandel-weer-

Hadden we het de vorige keer nog over het contrast en de grillen van ons belgenweertje,en waren de vooruitzichten voor vorig weekende dan ook weer niet zo goed.Wel wij hebben het tegenovergestelde -weer- ondervonden .Tot zaterdagavond hadden we prima wandelweer.

1

 

Om 7;30uur was het al joggingtijd en een stralend zonnetje lachte ons reeds toe.Had men het over een sombere dag op de radio,bij ons was daar niets van te merken

2

 

Ook de kapel kon zen nieuw laagje verf in een zonnenstraaltje tonen.

3

 

We konden die dag echt genieten van een lekker weertje ,en maakten een wandeling via Marcourt naar Jupille om langs het vakantiedorp terug naar huis te gaan.

4

 

Toch nog even tijd genomen voor enkele plaatjes ,zoals deze van de kerk van jupille.

5

 

Ieder geniet op zijn manier van deze dag

6

Vandaag echter geen klimmers aan de rotsen

Via deze brug terug de Ourthe over ,en weer terug naar huis,al moeten we toegeven dat we eerst nog een fris palmke dronken op het domein alvorens huiswaarts te keren .

Zo hadden we toch weer een 12 kilometertjes gedaan .Een beschrijving van deze wandeling http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/7370783/rondom-ons .Het was er eentje van vorige jaar dat we nog eens overdeden.

Dit week-end beloven ze alvast nog een stukje zonniger en warmer dan het vorige ,dus uistekend wandelweer .

Geniet er van ,en doe een stapje in de natuur.

Erik en Marina

07:15 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-10

Deulin ,wat een contrast

Ons Belgenlandje heeft toch zo zen grillen,zeker wat het weer betreft.

Waren we op 13 mei bijna aan een winterverlof begonnen(lang weekend), het volgend weekend  (pinksterren)kregen we wel een echte zomertopper.

Op  13 mei konden we tijdens een wandeling te Deulin (Hotton)genieten van een schrale wind en met veel geluk haalde we 6 à 7 graden.Tijdens de nacht daalde de temperatuur onder 0.Niet echt een mei-weertje.

versd1

Voor foto's was het zeker niet het geschikte weer maar we willen toch een beeld tonen van de omgeving. meer foto's   http://users.skynet.be/fa297341/deulin/ponts.htm 

 

versd2

 

Deze  plaatjes zijn genomen langs de buitenkant van Deulin vlakbij de Ourthe .

versd3

 We bevinden ons vlakbij Fronville waar we vroeger ook reeds een wandeling deden(zie in archief; http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/5947551/fronvill...

Het pinkster week-end was alvast een pak zonniger en vooral ook warmer. We haalde zelfs op maandag 27° en dat leverde ook mooiere foto's op.

vers2

 

we maakte die dag in Berismenil een samengstelde wandeling van twee bestaande omlopen.Gelukkig dat we van dat lekkere weertje konden genieten want enkele dagen later daalde de temperaturen alweer beneden de 12°.

Moeten wij belgen toch wel sterke mensen zijn om aan deze grillige contrasten weerstand te kunnen blijven bieden.

Ook voor dit weekend is er niet veel beters te bespeuren al zou het op zaterdag nog een beetje meevallen.

Wij gaan alvast onze plu meenemen en een stapje in de natuur wagen.Voor zaterdag zou het vooral in de ardennen  (prov  Lux.)nog tot s'avonds droog moeten blijven,maar voor zondag ziet het er slecht uit.

Tot een volgende keer ,en dat verslagje van Berismenil houden we voor een volgende...

vers1
 

 

Groetjes Erik en Marina

12:15 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-10

ligniéres-wandeling nr.21

Verleden jaar maakte we een wandeling te ligniéres ,nl.wandeling 22 van ons kaartje zie ook http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/7573763/ligniere...

084

enkele weken geleden stapte we wandeling 21 van dat zelfde kaartje.Het is trouwens best te doen de 2 wandelingen samen te voegen tot 1grote wandeling(zie de blauwe stippenlijn)

Wandeling 22 vertrekt rechts van de kerk en 21 langs de linkerkant

055

 

wanneer je het dorpje verlaat ,paseer je het kerkhof

056

 

het grootste gedeelte van de wandeling is vrij makkelijk en loopt over verharde wegen

057

 

door de vele open vlakten krijg je een goed beeld van de prachtige streek

 

1

 

Zoals je op de foto's kan zien was het die dag een stralend lenteweertje

2

deze keer geen herten of zwijnen.

Het was een beetje verder dat we aan het kruispunt kwamen en er geen markering meer te vinden was?We zijn toen naar rechts gegaan zoals op de kaart stond aangegeven,en gelukkig maar

3

 toen we door het bos gingen was er nog steeds geen wegaanduiding te bespeuren

4

 

soms is de aanduiding niet door middel van een bordje ,maar wel zoals hier, dater op een boom met wat verf een nummer aangebracht werd.

6

 

7

 

9

 

 prachtig verzicht garantie

8

al bij al een aanrader van een wandeling ,en qua bewandelbaarheid is deze buiten een beetje nattigheid in het bos ,echt wel goed te doen

10

en zo kwamen we weer langzaam maar zeker terug bij het begin van onze tocht,die eigenlijk eindigde op de eg waar de andere (nr22) begon

11

Weer een toffe wandeling die we met jullie konden delen online.Ben je in de buurt,dan weet je alvast weer  waar naartoe

groetjes en tot een volgende keer ...

Erik en Marina

11:45 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-04-10

Beffe -Soy -Beffe

Deze keer willen we toch nog een keertje terug blikken op een wandeling  die we vorige zomer maakte

Zomer was het toen wel ,al is daar niet zoveel van te merken op de foto’s

Meermaals moesten we een wandeling laten afwijken van de aangegeven paden door het bos en onze weg dus zelf uitstippelen langs de gewone wegen

Voor deze tocht hebben we dat ook moeten doen omdat het de dagen ervoor zoveel had geregend dat het niet haalbaar was de gewone route te volgen

Gelukkig waren het doorgaans rustige landelijke wegen en werden  we weinig of niet door voertuigen gehinderd.

We starten onze tocht vanuit Beffe (Rendeux) en  hadden ons de zware klim bespaard en  het wijze besluit genomen met de wagen tot boven te rijden en te parkeren net voor  de kerk...........

1a

en dus schuin over het kerkhof vanwaar we onze weg te voet verder zetten richting Magoster.

3

 

Zoalsje wel zal merken was het weer bewolkt die dag en voelde het ondanks het zomer was tamelijk fris aan .

5

 

Het zou volgens onze berekening een wandeling van een 15 tal kilometertjes worden die ons via de dorpen  Magoster ,Amonines, Soy,en Trinal terug tot in Beffe zou brengen ,maar daar hadden we wel geen rekening met eventueel verkeerd lopen gehouden.

7

 

Tot in Amonines ging alles nog volgens planning en konden we nog rustig van de omgeving genieten.We waren pas 4 km. van ons vertrekpunt .Van hieruit ging de weg richting Soy,net zoals Amonines een deelgemeente van Erezée

9

Op dat moment werd het ook een beetje zonniger,wat toch meer een vakantie gevoel gaf.

 10

 

In Soy gingen we voorbij deze oude boerderij,die een beetje aan de tijd van -wij heren van Zichem- deed denken

11

 

ook hier bleven we de rustige straatjes volgen .

14

Zoals hierboven op de wegbewijzering zie je dat we eigenlijk bijna naar het einde van de wandeling gaan .Nog een 3 kilometer te gaan ,maar hier is het toch ergens mis gelopen.

 

15

Achteraf bekeken moesten we richting Trinal ipv van Beffe ingegaan zijn ,en daar hadden we richting Beffe moeten volgen.Dat hebben we toen over het hoofd gezien en omdat we niet goed meer wisten waar naartoe volgde we dan maar Werpin omdat we dat dorpje ook kenden.

P4140099

Zo kwamen we nog eens aan het beeld dat we in vorig berichtje voldoende in de kijker brachten . Zie : http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/6945078/werpin-wandelroute

Dit maakte voor ons wel een verschil van een 5 tal kilometertjes meer,maar we genoten van elke stap.

16

 

We volgde een stukje van de vroeger gedane wandeling en vonden op die manier onze weg naar de wagen terug

frin

 

Een klein uurtje later kwamen we weer in bekend gebied.Het kerktorentje van Beffe bracht ons naar het einde van deze wandeling .

Het was iets moeilijker deze keer om de weg te vinden ,maar we hebben toch weer eens een eigen wandelroute gemaakt en zodoende een voor ons onbekend stukje ardennen in beeld kunnen brengen.

groetjes

Erik en Marina

12:00 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-10

Chéoux

We hadden het reeds de vorige maal over het paasweekend en dat het zowel op zat.-zon. en maandag niet al te denderend weer kregen .We hebben toen wel onze wandeling Beffe -Marcourt  gehad maar zoals je op de foto"s kon zien was het maar een grijze bedoening.Gelukkig hadden we enkele extra dagen verlof en daar kregen we onze beloning voor het lange wachten .Een met zon overgoten 6 april en dus moesten we er van profiteren .we gingen terug naar het zelfde punt 'Delhaize Rendeux' ,maar aan het kruispunt om naar Beffe te gaan gingen we deze keer niet klimmen want we staken de baan over richting Chéoux.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

zoals je kan zien ,een echte lente dag.Na zo'n lange koude winter heeft een mens dit echt wel nodig.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Deze keer dus weer geen kaartjes-wandeling ,maar gewoon de wegwijzers volgen.Gemakkelijker kan niet ,al blijven we er toch op hameren om een kaart van de streek waar je gaat wandelen te kopen ,je weet maar nooit.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

We hadden deze keer wel een boterhammetje meegenomen en voldoende drinken want we zouden toch wel enkele uurtjes ondeweg zijn .De wandeling zelf is ongeveer 10 km ,maar wij moesten nog wel het stukje heen en terug naar huis erbij doen en dat maakt ong.15km.in totaal,maar met dit prachtig weer is dat zeker geen probleem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

gewoon puur genieten van de prachtige omgeving en de stilte.,,,,,,,,,,,,,,,,,

De dorpjes liggen er steeds verlaten bij .Hoe kan het ook anders,veel bewoners zijn er niet en eigenlijk was het een doordeweekse werkdag.

,,,,,,,,,,,,

 

Het lijkt of de tijd hier een  halve eeuw heeft stil gestaan..Dit vind je in vlaanderen niet meer.Eens je de ardennen kent ontdek je wat we eigenlijk in vlaanderen missen,of om het anders te zeggen,wat we teveel hebben.

Als we Cheoux verlaten volgen we de weg Rendeux -bas richting Nohaipre

,,,,,,,,

Wat ons ook steeds opvalt is dat de mensen elkaar hier vaker aanspreken en dat zelfs de kinderen ons vriendelijk 'bonjour' zeggen wanneer we door hun straat lopen.

,,,,,

 Weer zo'n klein gehuchtje van Rendeux.Ook van deze wandeling mag vermeld worden dat ze niet al te zware inspanningen vergt en voor wie vlotjes 10 km. kan stappen mag dit geen problemen opleveren.

,,,,

eventjes halt gehouden bij het loze vissertje

,,,

 

Zoals altijd moet je er niet van dromen een drankgelegenheid op je tocht tegen te komen.Omdat het steeds over kleine dorpjes gaat is er bijna nooit de mogelijkheid om alwas het maar in een klein winkeltje aan drinken te geraken.Hou er dus in de ardennen steeds rekening mee om wat eten en drinken in een rugzakje op je tocht te voorzien

,,

 

of toch,op het einde  van de wandeling kwamen we aan de route de Hotton deze (onze) bakker.

Zo hebben we weer een toffe wandeling in onze buurt online gezet.Wij hebben er alvast van genoten,en zeker van het mooie weer,maar dat krijg je er niet altijd bij.

groetjes en tot een volgende.........

Erik en Marina

11:30 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-10

St Thibaut

 

Het ligt zeker niet in onze bedoeling om in herhaling te vallen,en zeker trouwe bezoekers zullen zich herinneren dat er ooit een gelijkaardig berichtje op ons blogje heeft gestaan.Het was zelfs ons eerste schrijven dat we plaatste en er zaten dus ook de nodige kinderziekten in verwerkt.Ook de foto's waren slecht en klein en dat terwijl het de bedoeling was om een voorstelling van het prachtige uitzicht vanaf de kapel te tonen.

Even toch nog een verduidelijking van de ligging aangeven. We bevinden ons in onze (thuishaven),omgeving  Rendeux dus, in de prov.Luxemburg.De route is het best te vinden van Hotton naar La Roche of andersom ,zowat halverwege op de baan .De  weg naar de kapel is aangegeven vanaf het info kantoortje te Marcourt.Van daaruit ga je de brug over en aan het eind van de straat steek je over en gaat de weg vervolgen volgens de markering naar St.Thibaut .Een uitgebreide beschrijving en een heleboel info vind je via deze link http://www.coeurdelardenne.info/saintthibaut/?NAT=nl_099P01 

Er zijn nog enkele andere wegen  waarvan één via deelgemeente Ronzon

                             1

die je langs en door een heleboel natuurgebied laat wandelen

Of voor wie wat moeilijker te been is ,die kan via het dorpje Warisy richting Hodister rijden Daar zal je langs de weg een houten wegwijzer vinden  die je eveneens naar het kapelletje brengt.Persoonlijk raad ik aan de wagen daar te parkeren en de weg te voet verder te zetten (20 min stappen).De weg is smal en in slechte staat en de kans op een tegenligger is erg groot.Van de zware klimpartij ben je wel verlost

4

en voor je het weet ben je op bestemming

6

Onmiddellijk krijg je een gevoel van rust en vrede.Het valt op dat de mensen er stil worden en enkel wat rondkijken en genieten van de rust  en het uitzicht..

Jammer dat het er niet altijd zo vredig is.Een jaar of wat geleden is er nog ingebroken in de kapel en zijn de laatste  oorspronkele beelden gestolen.Enkel het oude kruis is soms nog aanwezig,maar mag niet meer alleen achter gelaten worden.Triestig maar het is zo. Nog meer info : http://www.marcourt-beffe.be/sintthibaut.php 8

 

 

Net beneden zie je het dorpje Marcourt

9

 

Op de steen vooraan vind je een gedatailleerd overzichtsplan van de zichtbare omgeving  .Zo zie je links in de richting Rendeux,rechtvoor de dorpen marcourt en marcouray en rechts Jupille en richting Cielle.

Voor  ons is het de zoveelste maal dat we hier een bezoek brachten.Meestal als er ons iemand komt bezoeken en ze vragen om een wandeling te maken in de streek is dit meestal onze  uitstap.Iedereen is dan verbaast dat er in Belgie zo'n mooi uitzichtpunt bestaat.

Wij kennen ondertussen al tientallen van die mooie plekjes en ardennengenot is een manier voor ons om dat met anderen te delen

In het najaar van  2009 zijn er grote restauratie werken aan de kapel uitgevoerd.

Wij gaan alvast dit jaar een kijkje nemen

Jullie ook????

groetjes

Erik en Marina

 

12:00 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende