24-04-10

Beffe -Soy -Beffe

Deze keer willen we toch nog een keertje terug blikken op een wandeling  die we vorige zomer maakte

Zomer was het toen wel ,al is daar niet zoveel van te merken op de foto’s

Meermaals moesten we een wandeling laten afwijken van de aangegeven paden door het bos en onze weg dus zelf uitstippelen langs de gewone wegen

Voor deze tocht hebben we dat ook moeten doen omdat het de dagen ervoor zoveel had geregend dat het niet haalbaar was de gewone route te volgen

Gelukkig waren het doorgaans rustige landelijke wegen en werden  we weinig of niet door voertuigen gehinderd.

We starten onze tocht vanuit Beffe (Rendeux) en  hadden ons de zware klim bespaard en  het wijze besluit genomen met de wagen tot boven te rijden en te parkeren net voor  de kerk...........

1a

en dus schuin over het kerkhof vanwaar we onze weg te voet verder zetten richting Magoster.

3

 

Zoalsje wel zal merken was het weer bewolkt die dag en voelde het ondanks het zomer was tamelijk fris aan .

5

 

Het zou volgens onze berekening een wandeling van een 15 tal kilometertjes worden die ons via de dorpen  Magoster ,Amonines, Soy,en Trinal terug tot in Beffe zou brengen ,maar daar hadden we wel geen rekening met eventueel verkeerd lopen gehouden.

7

 

Tot in Amonines ging alles nog volgens planning en konden we nog rustig van de omgeving genieten.We waren pas 4 km. van ons vertrekpunt .Van hieruit ging de weg richting Soy,net zoals Amonines een deelgemeente van Erezée

9

Op dat moment werd het ook een beetje zonniger,wat toch meer een vakantie gevoel gaf.

 10

 

In Soy gingen we voorbij deze oude boerderij,die een beetje aan de tijd van -wij heren van Zichem- deed denken

11

 

ook hier bleven we de rustige straatjes volgen .

14

Zoals hierboven op de wegbewijzering zie je dat we eigenlijk bijna naar het einde van de wandeling gaan .Nog een 3 kilometer te gaan ,maar hier is het toch ergens mis gelopen.

 

15

Achteraf bekeken moesten we richting Trinal ipv van Beffe ingegaan zijn ,en daar hadden we richting Beffe moeten volgen.Dat hebben we toen over het hoofd gezien en omdat we niet goed meer wisten waar naartoe volgde we dan maar Werpin omdat we dat dorpje ook kenden.

P4140099

Zo kwamen we nog eens aan het beeld dat we in vorig berichtje voldoende in de kijker brachten . Zie : http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/6945078/werpin-wandelroute

Dit maakte voor ons wel een verschil van een 5 tal kilometertjes meer,maar we genoten van elke stap.

16

 

We volgde een stukje van de vroeger gedane wandeling en vonden op die manier onze weg naar de wagen terug

frin

 

Een klein uurtje later kwamen we weer in bekend gebied.Het kerktorentje van Beffe bracht ons naar het einde van deze wandeling .

Het was iets moeilijker deze keer om de weg te vinden ,maar we hebben toch weer eens een eigen wandelroute gemaakt en zodoende een voor ons onbekend stukje ardennen in beeld kunnen brengen.

groetjes

Erik en Marina

12:00 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-10

Chéoux

We hadden het reeds de vorige maal over het paasweekend en dat het zowel op zat.-zon. en maandag niet al te denderend weer kregen .We hebben toen wel onze wandeling Beffe -Marcourt  gehad maar zoals je op de foto"s kon zien was het maar een grijze bedoening.Gelukkig hadden we enkele extra dagen verlof en daar kregen we onze beloning voor het lange wachten .Een met zon overgoten 6 april en dus moesten we er van profiteren .we gingen terug naar het zelfde punt 'Delhaize Rendeux' ,maar aan het kruispunt om naar Beffe te gaan gingen we deze keer niet klimmen want we staken de baan over richting Chéoux.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

zoals je kan zien ,een echte lente dag.Na zo'n lange koude winter heeft een mens dit echt wel nodig.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Deze keer dus weer geen kaartjes-wandeling ,maar gewoon de wegwijzers volgen.Gemakkelijker kan niet ,al blijven we er toch op hameren om een kaart van de streek waar je gaat wandelen te kopen ,je weet maar nooit.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

We hadden deze keer wel een boterhammetje meegenomen en voldoende drinken want we zouden toch wel enkele uurtjes ondeweg zijn .De wandeling zelf is ongeveer 10 km ,maar wij moesten nog wel het stukje heen en terug naar huis erbij doen en dat maakt ong.15km.in totaal,maar met dit prachtig weer is dat zeker geen probleem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

gewoon puur genieten van de prachtige omgeving en de stilte.,,,,,,,,,,,,,,,,,

De dorpjes liggen er steeds verlaten bij .Hoe kan het ook anders,veel bewoners zijn er niet en eigenlijk was het een doordeweekse werkdag.

,,,,,,,,,,,,

 

Het lijkt of de tijd hier een  halve eeuw heeft stil gestaan..Dit vind je in vlaanderen niet meer.Eens je de ardennen kent ontdek je wat we eigenlijk in vlaanderen missen,of om het anders te zeggen,wat we teveel hebben.

Als we Cheoux verlaten volgen we de weg Rendeux -bas richting Nohaipre

,,,,,,,,

Wat ons ook steeds opvalt is dat de mensen elkaar hier vaker aanspreken en dat zelfs de kinderen ons vriendelijk 'bonjour' zeggen wanneer we door hun straat lopen.

,,,,,

 Weer zo'n klein gehuchtje van Rendeux.Ook van deze wandeling mag vermeld worden dat ze niet al te zware inspanningen vergt en voor wie vlotjes 10 km. kan stappen mag dit geen problemen opleveren.

,,,,

eventjes halt gehouden bij het loze vissertje

,,,

 

Zoals altijd moet je er niet van dromen een drankgelegenheid op je tocht tegen te komen.Omdat het steeds over kleine dorpjes gaat is er bijna nooit de mogelijkheid om alwas het maar in een klein winkeltje aan drinken te geraken.Hou er dus in de ardennen steeds rekening mee om wat eten en drinken in een rugzakje op je tocht te voorzien

,,

 

of toch,op het einde  van de wandeling kwamen we aan de route de Hotton deze (onze) bakker.

Zo hebben we weer een toffe wandeling in onze buurt online gezet.Wij hebben er alvast van genoten,en zeker van het mooie weer,maar dat krijg je er niet altijd bij.

groetjes en tot een volgende.........

Erik en Marina

11:30 Gepost door Erik en Marina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |