30-10-10

Samrée

P6050109.JPG

Samrée is een deelgemeente van La Roche en is gelegen op een hoogte van 550 meter.In de zomer is het er tamelijk rustig en kan je er mooie wandelingen maken Er zijn verschillende bossen met bewegwijzerde wandelingen en in de winter zijn er de langlaufers die er langs de zelfde wegen prachtige winteruitstappen maken.Ook is bekend dat er veel wild in de bossen leeft ,dus met een beetje geluk kan je er everzwijnen ,herten, reeeen ,vossen eekhoorns en noem maar op ontdekken.

P6050108.JPG

 

We starten nabij de kerk en volgen een stukje naast de weg .Domaine de 'l Alu kreeg het nummer 1 met gele rechthoek,zo weten we weer wat te volgen.

P6050111.JPG

Wederom mooie landschappen en natuur in overvloed.Weer eens  weg uit de vervuilde industriele omgeving ,weg van de drukte en het lawaai,gewoon één met de natuur.

P6050113.JPG

 

weer een wandeling die niet al te zwaar nog te vermoeiend is,gewoon pure ontspanning

P6050114.JPG

 

Heel mooie en gemakkelijk begaanbare wegen al dan niet verhard

P6050115.JPGOok in de zomer zijn de sporen van winterse activiteit aanwezig.

Later op deze tocht kom je aan het begin van de langlaufpiste uit.

Daar kanje dan het nodige materiaal verkrijgen en aan informatie geraken. http://www.ftlb.be/nl/sport-loisirs/ski/index.php alvast een nuttige link.....

 

 Wij houden het bij onze wandeling en zijn ondertussen bij het herkennigspunt  op 580 meter aangekomen

P6050117.JPG

de weg terug verloopt een beetje op dezelfde manier als wat de heenweg ons bracht tot dit punt

P6050116.JPG

P6050118.JPG

 niet noemenswaardig klimmen ,dus het afdalen is ook niet te fel

P6050122.JPG

 

In de winter zal op deze plaats,zeker als er een pak sneeuw op de heuvels ligt, gevoelig drukker zijn

Vanaf deze plaats wandelen we nog lang enkele wegen achter de huizen om zo weer in Samrée dorp te komen .

P6050107.JPG

We kunnen met besluiten met te vermelden dat het geen al te moeilijke wandeling was ,maar qua uitzichten geen hoogvlieger.

wel een erg rustig wandeltocht met veel groen , bossen en goed begaanbare wegen

Wild hebben we ook gezien (Eekhoorn en een ree)waar we trouwens erg dicht bij waren,maar eer het fototoestel er klaar voor is kan je enkel de bomen nog vastleggen

Groetjes en tot een volgende.....

Erik en Marina

16:08 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-10

Aye

Aye is een klein dorpje nabij Marche -en-Famenne in de prov. Luxemburg.Het is daar waar we vorig jaar nog een wandeling met Adepps (zie archief) liepen.

Zaterdag 9 okt was een uitzonderlijk zonnige en warme dag en we besloten om nog eens naar dit dorpje te gaan , deze keer met wandelkaart.

PA090282.JPG

Op onze kaart stond duidelijk vermeld dat er wandelingen vertrokken aan de kerk ,dus wij onze wagen daar op de ruime parking gezet en op zoek naar een bord met aanwijzingen en pijltjes .Helaas geen spoor van dit alles te vinden ,of toch....een beetje voorbij de kerk ,net naast de spoorweg ,inderdaad daar waren wel de nodige aanwijzingen te vinden.Blijkbaar is het bord verplaatst.....of mischien de kerk?

PA090283.JPG

 

Het begin van de wandeling (nr12 - afstand 10 km.)leek ons eerst eerder een beetje saai en verliep langs gewone straten . Het kwam ons ook niet helemaal onbekend voor en we vermoeden ook dit stuk met Adepps '(bloso ardennen) gelopen te hebben.

PA090284.JPG Zoals te zien op bijgaande foto zijn de wandelingen mooi aangegeven met naam en nummer en heeft ieder pijltje zijn eigen kleur.

onze wandeling kreeg de veel belovende naam

JOLIBOIS nr 12 wat doet vermoeden een boswandeling te zijn.

  

Onderweg in het bos kan het soms wel lang duren alvorens er een nieuw aanduiding van de route voorkomt ,maar in dit geval was het dan steeds rechtdoor te gaan.

 

PA090288.JPG

 

Op sommige plaatsen moesten we wel de wandelweg even verlaten en onze weg tussen de bomen verder zetten wegens wateroverlast .dit ondanks een toch drogere periode,wat deed vermoeden dat er wel het ganse jaar door natte stukken zullen bestaan.

Al bij al viel het wel mee en bleven onze voeten droog

Wat wel ontbrak was een bankje om even te kunnen genieten van de rust die dit bos genoot.

PA090290.JPG

 

We kunnen besluiten door te melden dat dit een geslaagde wandeling was ,geschikt voor het ganse gezin, op een bijna vlak gebied en grotendeels door het  bos verloopt.

Het eerste stuk is iets minder goede weg ,al viel het allemaal best wel mee

verder willen we nog even verwijzen naar onze vroegere wandeling in Aye . http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2008/09/06/ay...

en rest enkel nog een toffe wandeling te wensen aan wie dit leest en in onze voetsporen wil lopen.

Erik en Marina

12:22 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |