11-02-11

Hour (houyet)

Voor deze wandeling nemen we julie graag mee naar de prov.Namen.Een mooie wandeling van een 10 tal kilometer met een niet al te grote moeilijkheidsgraad.Hour is een deelgemeente van Houyet ,samen met nog enkel andere kleine dorpjes waarvan we enkele doorkruisen.Een kaart met vele mooie wandelingen uit deze streek kan je verkrijgen in het info kantoor te Houyet  http://www.valdelesse.be/start.php?lang=nl&rub=2&...


Grotere kaart weergeven

Op bovenstaande kaartje kan je de ligging terug vinden.De wandeling zelf "Chemin des Croix" kan je op verschillende plaatsen instappen al raden wij aan naar Wanlin te rijden en aan het station ,waar ook de Ravel langs gaat,te vertrekken

 

P8210221.JPG

Wij waren net buiten Hour naar een algemeen vertrekpunt gegaan ,waar diverse wandelingen starten.We weten zelf de naam niet meer van de straat en hadden zelf lang moeten zoeken om deze locatie te vinden vandaar dat we Wanlin opgeven als start ,of vlakbij camping La Romagne in Hour kan je ook vertrekken.

 P8210222.JPG

Zelf waren wij gestart op deze plaats aan het beeld, maar hier was geen parkeerplaats voorzien ,vandaar dat we een honderdtal meter eerder in een straatje onze wagen achter lieten.Ik vermoed dat we hier op de rue de libération staan vanwaar meerdere wandeling vertrekken.We willen ook nog vermelden dat deze wandeling geen al te grote hoogte verschillen heeft ,wel is hier  een probleem voor kinderwagens of rolstoelen doordat op een bepaald stuk over een wegeltje tussen de velden moet gegaan worden.Mits een kaart bij de hand kan je dat wel via de normale weg vermijden.

  

P8210225.JPG

 een zicht op het dorp en de prachtige omgeving

 

P8210226.JPG

 wat hoger op de heuvel ,buiten het dorp vind je het kerkhof met enkele oude en merkwaardige grafstenen. 

 

P8210229.JPG

 

grote gedeelte van de wandeling verlopen op asfaltwegen die doorgaans weinig verkeer te verwerken krijgen en soms ook over zanderige ,deels verharde weg .De rust blijft dus behouden.Ergens op deze tocht zal je het kruis ,waar de wandeling naar genoemd is zien staan tussen de struiken in een weiland .

 P8210233.JPG

 wanneer je het dorpje Wanlin bereikt hebt ,kan je stellen halverwege te zijn .

Een beetje verder bevind zich de ravel

 

 

P8210235.JPG

   

Dat was vroeger een spoorwegverbinding tussen Houyet en Rochefort Nu is het een fiets -wandelweg ,volledig in asfalt en autovrij.

 

P8210237.JPG

we volgen deze route enkel kilometers richting Hour.......(Wandeltip) enkele jaren geleden deden we deze Ravel volledig te voet.Je moet dan wel met 2 wagens  zijn zodat er ééntje klaar staat als aankomt.

 

P8210240.JPG

  

 De "lesse" ter hoogte van camping La Romagne ,waar we de Ravel verlaten om langs een smalle zandweg tussen het gras ,onze weg te vervolgen naar Hour.

P8210246.JPG

zo komen we dan alweer waar het allemaal begon

 

 P8210245.JPG

 en wij hebben ons zoveelste stukje ardennen weer in beeld gebracht. Dit was alweer een prachtige wandeling ,niet al te groot en ook niet te zwaar.Eigenlijk een familie wandeling voor jong en oud met maar een klein verschil in hoogte en doorgaans goed begaanbare wegen,ook na regendagen.

  

  

Wij hopen weer een goede wandeltip te hebben meegegeven wat de Ravel betreft want ook dat is op bijna vlakke weg en ook  de moeite waard.Meer info Ravel : http://web4our.awardspace.com/index.php?page=traject&...

 

Erik en Marina

16:48 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar