26-02-11

Nadrin wandeling nr 13

 

 

  

P7270114.JPG

 

 

Nadrin staat voor ons als uitvalsbasis voor zovele wandelingen en komt in vele van onze berichtjes terug als de deelgemeente van Houffalize met het befaamde wandelkaartje ,Zie link

 

 

http://www.ourthesuperieure.be/nd/frame.html

Er zijn zoveel verschillende combinaties mogelijk ,zodat je er weken kunt wandelen.

carte3

Het kaartje ter verduidelijking van de omgeving en de dorpen die op de wandelkaart voorkomen.We willen ook nog een keertje meegeven dat je met Adeps ook verschillende wandelingen kan afleggen .voor de kalender verwijzen we naar: http://www.adeps.be/index.asp?m=pv  Die wandeling gaan meestal door op zon en feestdagen,ze zijn gratis en overal in Wallonie.

je kiest zelf de afstand en je volgt de door hen aangeven wandelroute.

Terug naar onze wandeling die we starten aan het infokantoortje te Nadrin waar voldoende parking is voorzien en aan de overkant enkele taverne- restaurantjes.Vlakbij is er een bakker en een apotheek.

 P8140108.JPGP8140107.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Hier kan je alle informatie vinden die je nodig hebt zodat je ten volle van de omgeving kan genieten Dit is de vertrekbasis bij uitstek om wandelingen te plannen.

 

P7270113.JPG

 

 wij kozen wandeling 13 (croix des marchands).We moesten meteen de baan oversteken ,richting Achouffe en alzo even via de gewone weg langs enkele huisjes ons traject vervolgen.

 

 

P7270111.JPG

 

wandeling nr 13 had blijkbaar al voor ongeluk gezorgd,we hopen maar dat  deze brand geen slachtoffers heeft gemaakt.

P7270115.JPG

 

 

 

 

In het begin lijkt het allemaal een beetje déjà vu,al krijg je wel mooie verzichten en dusdanig een perfect beeld van de streek. Tot nu enkel een lichte helling ,maar alles blijft vrij goed begaanbaar.

 

P7270116.JPG

 

Goed aangegeven wandeling die mits  een beetje puzzelwerk op je kaart, makkelijk  met andere wandelroute  kunt verbinden.Zo kan de meer ervaren wandelaar perfect grote wandeltochten maken,en toch weer op het vertrekpunt te Nadrin komen.Regelmatig vind je borden waar de nog te stappen tijd naar de aangeven plaats vermeld staat.

P7270117.JPGOok de hoogte vanaf de zeespiegel staat op deze borden Het zijn herkenningspunten die ook in geval van nood kunnen gebruikt worden om hulpdiensten snel naar deze plaats te brengen,dus onthouden die naam al heb je hem waarschijnlijk nooit nodig.

 

 

Het hoogte verschil op deze wandeling is en blijft beperkt al moeten we vermelden dat vlakke wandelingen in de ardennen vrijwel niet voorkomen.

  

P7270118.JPG

 

 

Rustig en goed begaanbare wandelwegen, midden in de natuur maken dit een aangename ontspannende belevenis .

Af en toe komen we in meer gesloten omgeving wat op een warme zomerdag

een welgekomen verfrissing brengt

 

P7270119.JPG

Dit is het kruis waar het allemaal om te doen is

  

 

P7270120.JPG 

 

 

 

 

 

 

Croix des Marchands 

http://www.nadrin-le-herou.be/index.html

bovenstaande link geeft veel info

over al de wandelingen te Nadrin

en omgeving

 

 

 

P7270123.JPG

Het kruis is een centraal punt van meerdere wandeling.Wandeling 4en5 bv.

komen ook langsheen het zelfde punt ' au Sneri'en het kruis

 

P7270131.JPGna een 11 tal kilometer komen we weer dichtbij het begin van de wandeling

Nog 14 andere wandelingen en meer dan 100 kilometer aangegeven wandelwegen en Nadrin heeft geen geheimen meer 

 

 

P7270132.JPG

Nog een laatste terugblik op het bos 

 en met een mooie herinnering aan deze tocht,plannen we al de volgende

Erik en Marina

 

 

 

12:52 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-11

Bouillon

Bouillon is waarschijnlijk voor iedereen een welbekende stad in de provincie luxemburg. Vooral de middeleeuwse burcht ,die de stad volledig domineerd en verbonden met een al even bekende naam nl.Godfried van Bouillon .Gelegen op een hoogte van ongeveer 400 meter , tussen de kronkel van  de Semois, die in de zomer voor heel wat toeristische aantrekkingskracht zorgt, vooral kampeerders vinden het heel aantrekkelijk hun tentje of caravan dicht bij de stromende rivier te plaatsen .De Semois omringt als het ware de stad en geeft het gevoel of je zit samen met de burcht ingesloten door het stromende water.

 

 

P7200042.JPG

 Nu vrij rustig maar in de winter kan de rivier hevig te keer gaan.

P7200043.JPG

 

P7200047.JPG

P7200076.JPGWe zijn dit maal niet voor een wandeling naar deze plek getrokken ,maar hebben zomaar wat rond de stad gelopen om daarna het kasteel te bezoeken 

P7200049.JPG

 

 

 

In de buurt kan je ook mooie uitgestippelde wandeling maken en de omliggende plaatsen zoals Rochehaut en Poupehan verdienen zeker een plaatsje in je uitstappen agenda.

 

Het kasteel zelf heeft waarschijlijk iedereen wel eens met een schooluitstap bezocht ,maar na al die jaren is het toch weer een beetje nieuwe ervaring .

 

P7200050.JPG

 

    

 Aan de buitenkant is er niet veel veranderd ,maar aan de binnenkant heeft men ginds ook wel begrepen dat men een beetje met de tijd moet meegaan en de toerist iets nieuws wil zien ,ook al gaat het over het verleden.

Voor wie liever niet de klim naar boven wil of kan doen is er boven een ruime parking voorzien

Het lijkt niet erg hoog maar als je boven bent en dan nog het aantal trapjes telt die je binnen nog gaat afleggen ,kan je toch wel stellen een bewogen dag achter de rug te hebben

  

 P7200053.JPG

 

Om het verschil te tonen, deze prachtige opname van de brug over de Semois

 

P7200068.JPG

De brug vanaf de burcht

P7200062.JPGP7200064.JPG

 

 

 

 

  enkele beelden binnen 

 

 

Men kan desgewenst ofwel vrij of met een gids deze burcht bezoeken .Binnen staat wel alles aangegeven en met het plannetje en mits het volgen van de nummers krijg je wel een duidelijk beeld waardoor je op eigen tempo de site verkennen kan .

 

P7200063.JPG

 

P7200070.JPG 

 

 

 

 

 

links een gevangene en rechts de folterkamer

P7200069.JPG

  folterbank detail

 

 

P7200065.JPG Op de binnenplaats kan je regelmatige een valkenier aan het werk zien en er is op de hoogste binneplaats een permanente vrije toegang in het vogelverbijf

 

P7200071.JPGP7200072.JPG Je kan de dieren hier bijna aanraken ,al moeten we dat afraden . 

P7200058.JPG

 

Heb je na het bezoek aan de burcht honger of dorst kan je aan de parking op een terrasje een frisdrank ,hamburger of Hot-Dog nuttigen .

Wil je een volledigere maaltijd dan heb je de nodige taverne-restaurantjes in de stad .P7200045.JPG

 wil je meer info ,kijk dan even op

http://www.bouillon-tourisme.be/

We wensen je alvast een toffe dag te Bouillon

Erik en Marina

 

10:48 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-02-11

Hour (houyet)

Voor deze wandeling nemen we julie graag mee naar de prov.Namen.Een mooie wandeling van een 10 tal kilometer met een niet al te grote moeilijkheidsgraad.Hour is een deelgemeente van Houyet ,samen met nog enkel andere kleine dorpjes waarvan we enkele doorkruisen.Een kaart met vele mooie wandelingen uit deze streek kan je verkrijgen in het info kantoor te Houyet  http://www.valdelesse.be/start.php?lang=nl&rub=2&...


Grotere kaart weergeven

Op bovenstaande kaartje kan je de ligging terug vinden.De wandeling zelf "Chemin des Croix" kan je op verschillende plaatsen instappen al raden wij aan naar Wanlin te rijden en aan het station ,waar ook de Ravel langs gaat,te vertrekken

 

P8210221.JPG

Wij waren net buiten Hour naar een algemeen vertrekpunt gegaan ,waar diverse wandelingen starten.We weten zelf de naam niet meer van de straat en hadden zelf lang moeten zoeken om deze locatie te vinden vandaar dat we Wanlin opgeven als start ,of vlakbij camping La Romagne in Hour kan je ook vertrekken.

 P8210222.JPG

Zelf waren wij gestart op deze plaats aan het beeld, maar hier was geen parkeerplaats voorzien ,vandaar dat we een honderdtal meter eerder in een straatje onze wagen achter lieten.Ik vermoed dat we hier op de rue de libération staan vanwaar meerdere wandeling vertrekken.We willen ook nog vermelden dat deze wandeling geen al te grote hoogte verschillen heeft ,wel is hier  een probleem voor kinderwagens of rolstoelen doordat op een bepaald stuk over een wegeltje tussen de velden moet gegaan worden.Mits een kaart bij de hand kan je dat wel via de normale weg vermijden.

  

P8210225.JPG

 een zicht op het dorp en de prachtige omgeving

 

P8210226.JPG

 wat hoger op de heuvel ,buiten het dorp vind je het kerkhof met enkele oude en merkwaardige grafstenen. 

 

P8210229.JPG

 

grote gedeelte van de wandeling verlopen op asfaltwegen die doorgaans weinig verkeer te verwerken krijgen en soms ook over zanderige ,deels verharde weg .De rust blijft dus behouden.Ergens op deze tocht zal je het kruis ,waar de wandeling naar genoemd is zien staan tussen de struiken in een weiland .

 P8210233.JPG

 wanneer je het dorpje Wanlin bereikt hebt ,kan je stellen halverwege te zijn .

Een beetje verder bevind zich de ravel

 

 

P8210235.JPG

   

Dat was vroeger een spoorwegverbinding tussen Houyet en Rochefort Nu is het een fiets -wandelweg ,volledig in asfalt en autovrij.

 

P8210237.JPG

we volgen deze route enkel kilometers richting Hour.......(Wandeltip) enkele jaren geleden deden we deze Ravel volledig te voet.Je moet dan wel met 2 wagens  zijn zodat er ééntje klaar staat als aankomt.

 

P8210240.JPG

  

 De "lesse" ter hoogte van camping La Romagne ,waar we de Ravel verlaten om langs een smalle zandweg tussen het gras ,onze weg te vervolgen naar Hour.

P8210246.JPG

zo komen we dan alweer waar het allemaal begon

 

 P8210245.JPG

 en wij hebben ons zoveelste stukje ardennen weer in beeld gebracht. Dit was alweer een prachtige wandeling ,niet al te groot en ook niet te zwaar.Eigenlijk een familie wandeling voor jong en oud met maar een klein verschil in hoogte en doorgaans goed begaanbare wegen,ook na regendagen.

  

  

Wij hopen weer een goede wandeltip te hebben meegegeven wat de Ravel betreft want ook dat is op bijna vlakke weg en ook  de moeite waard.Meer info Ravel : http://web4our.awardspace.com/index.php?page=traject&...

 

Erik en Marina

16:48 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-11

Hargimont

 

 

 Hargimont (prov Lux) is gelegen op een 5 tal kilometer van Marche -Famenne

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

Een streek die qua ligging uitermate geschikt is voor wandelingen en fietstochten.Verschillend wandeling vertrekken in de buurt van de kerk.Dat is niet zo uitzonderlijk ,dat is op de meeste plaatsen zo omdat daar meestal ook parkeerplaats is voorzien  en het een snel terug te vinden locatie is.

P5100001.JPG

P5100002.JPG

Het is op deze plaats dat er wandelingen vertrekken ,echter toen wij hier van start gingen waren de pijltjes niet aanwezig.Zo zie je nogmaals hoe belangrijk het is om eerst een kaart te kopen alvorens van start te gaan. http://maisontourisme.nassogne.marche.be/indexNL.htm 

P5100003.JPG

 

 

P5100004.JPG

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden op deze wandeling is ongetwijfeld het kasteel van Jemeppe.Eerst gaan we over de Wamme,een zijriviertje van de l'Homme en zo via de straat en een kleine rondgang langs het dorp het kasteel te bereiken.

 

 

 

 

P5100006.JPG

Verwacht geen koene ridders, schildwachten of prachtig geklede jonkvrouwen want het kasteel is ondertussen omgebouwd tot een modern complex voor feesten , overnachtingen en grote bijeenkomsten.

P5100008.JPG 

 

Maar als je het zo bekijk langs de buitenzijde voel je toch de aanwezigheid van een ver verleden.

 

P5100007.JPG

 

 


Even binnengluren .......Die koets lijkt toch verdacht veel op een moderne bestelwagen........

 

 P5100009.JPG

  

 

Mooie en goedbegaanbare wegen langs bosranden en open vlakte wisselen elkaar af en maken dat deze wandeling aangenaam verloopt

 

  

 

 

 

P5100011.JPG

 

Halverwege kwamen we dit waterkraantje tegen. 

P5100012.JPGP5100013.JPG

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Enkele foto's van de wandeling. Zoals je ziet bevinden we ons doorgaans op goed begaanbare wegen

P5100015.JPGP5100017.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P5100018.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info en kaarten

Royal Syndicat D'initiative de Marche En Famenne 

Rue des Brasseurs 7, 6900 Marche-en-Famenne            084 31 21 35       

 alweer een wandeltocht die uw aandacht verdiend,

 

logeer je in de buurt of doe je een daguitstap in deze streek,

 

dan kunnen we deze wandeling alweer warm aanbevelen.

veel wandelplezier

 

Erik en Marina

 

  

09:45 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |