11-03-11

Devantave

Devantave is net als Marcourt ,Hodister,Cheoux enz.een gehucht van Rendeux.Ook beffe hoort bij deze groep,het is van hieruit dat we deze wandeling starten.Al meermaals zijn we vanaf deze plaats een tocht begonnen.Voor ons is het maar een 3tal kilometer stappen en na de zware klim vanuit Rendeux staan we boven aan de kerk te Beffe .
 
P7240060.JPGP7240059.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Eens aan de kerk kan je nog even halt houden bij de tank of nog snel een drankje nuttigen in de Beffelyhills
 De wandeling start op de weg tussen het kerhof en beffelyhills, richting Magoster
P8030141.JPG
Een groot gedeelte van deze tocht verloopt over verharde wegen.We verlaten Beffe via de Route de Amonine richting Magoster.dit is een redelijk rustige weg,maar hou toch rekening met het verkeer.

P5150031.JPG

Eens in magoster gekomen volgen we de route via Pré brondé

P5150038.JPG

 
 
 
 
 
 
 
 
rustige landelijke wegen .Zijn we ondertussen al een flink eind aan het wandelen ,en tot nu toe hadden we nog niet vermeld ,op welk teken je moet letten.De weg is nochtans simpel en er zit zelfs nog eennstukje bos 'bois de tave' in.
Maar eerst nog enkele kilometertjes stappen en terwijl genieten van de omgeving en het uitzicht dat op sommige open vlakte erg ver kan gaan.
  
Devantave zullen we pas op onze terugweg doorkruisen.
  
 

P5150037.JPG

Bij helder weer kan je van hier de windturbines nabij Bastogne waarnemen.
  
 

P5150036.JPG

Nog nooit zoveel (wild) gezien op een wandeling.Jammer genoeg liepen deze niet in de vrije natuur.Wanneer je rustig door de bossen loopt krijg je ze regelmatig te zien.Everzwijnen zie je niet zo vaak. 
 
P5150039.JPG
Aan dit huis gekomen moet je rechts aanhouden en zal je wat verder door het bos gaan.Wel opletten ,want wat verder zijn bomen gekapt en is het minder duidelijk waar de weg loop.Als je verkeerd gaat dan is dit nog geen ramp,maar loop je wel een ommetje.een kaart van de streek is wel handig. Afhalen kan in Marcourt aan de kerk in het info kantoor.
Vandaaruit zijn ook mooie wandeling,waarvan we al enkele beschreven in vorige artikels
  
P5150040.JPG
  
Dit gedeelte van de wandeltocht is na regendagen niet al te goed begaanbaar,dus eigenlijk ga je best deze tocht na enkele
droge dagen stappen.
  
P5150041.JPG
  
  
  
  
  
je kan ook dwars door het bos over en tussen de wortels lopen om zo droge voeten te houden,maar je loopt wel het risico de weg uit het oog te verliezen.
Een 40 min.later zien we het einde van deze wegen komen we terug op verharde autoweg.
 P5150044.JPG 

P5150045.JPGIn het gehuchtje Laiprangeleux vinden we dit oriëntatiebord met meer details van de streek

 

 

 

 

P5150050.JPG

 

Het is nog een half uurtje te gaan alvorens Devantave in zicht zal komen.

Verwacht ook hier niet al te veel leven ,want ook dit is een klein dorpje en winkels of herbergen moet je ook niet gaan zoeken.Wie voor rust en stilte komt zal zeker wel voldoening vinden .

 

 

 

 

 

 

P5150052.JPG

Devantave en omgeving beschikken over meerdere mogelijkheden tot overnachting en langdurig verblijf,denk maar aan campings ,hotels en bungalowparken.

meer info

http://www.ftlb.be/nl/index.php 

 

P5150056.JPG

De laatste kilometers leggen we af omringd door een prachtig landschap van natuur en af en toe enkele huisjes

P5150059.JPG

Het laatste stuk stappen we via de gewone autoweg terug richting Beffe

Het was een niet al te vermoeiende wandeling en alweer op bijna vlak parcour.Enkel het stuk door het bos was op slechtere weg ,maar je kan dit wel uitsluiten als je via de weg blijft volgen richting Devantave  via rue bois de tave .

Veel plezier op deze tocht

Erik en Marina


 

 


 

18:36 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-11

Wibrin

Wibrin is een deelgemeente van Houffalize gelegen in de provincie Luxemburg

De gedane wandeling behoort ook bij de uitgestippelde wandelwegen die terug te vinden zijn op het kaartje dat je kan terug vinden in o.a.het kantoortje te Nadrin en in de Brouwerij van Achouffe

i

VVV-kantoor van de Ourthe Superieure

rue du Centre 30
6982 Berismenil - België
Telefoon / Fax: +32 (0) 84 44 42 61
e-mail: info@ourthesuperieure.be

Voor meer informatie over het comfort, reserveringen, beschikbaarheid ...
kom dan direct in contact met het gekozen hotel of host.


De Ourthe Superieure VVV is een groepering van verenigingen van
Berismenil, Engreux, Nadrin en Wibrin.
 

Tourist Information Center

rue de Houffalize 9
6600 Nadrin
Telefoon nummer: +32 (0) 84 44 46 20
Geopend alle dagen van het jaar 
(Feestdagen en schoolvakanties inbegrepen)
10:00-0u30 en 13u30-16u00

c
Topografische kaart wandelpaden afgesloten
op een 1 / 20, 000 schaal zijn hier beschikbaar


Voor meer om te ontdekken, kunt u terecht op de:

Federation du Tourisme du Luxembourg Belge

Pays des Roches et des Meandre

Province de Luxembourg

Gouvy

Houffalize

Bastogne

We blijven er steeds op drukken hoe belangrijk het is dat voor je een wandeling start ,je eerst een kaartje aanschaft van de streek  om onaangename verassingen te vermijden.

Voor het vertrek van deze tocht verplaatsen we ons naar het centrum van Wibrin ,vlakbij de kerk.

Wat je onmiddelijk opvalt in het dorp is een restand uit WO2

P6260131.JPG

 Let op de ontplofte loop van deze shermantank (type-M4A3)Na de oorlog werd de tank deels vernietigd voor oud ijzer,maar de plaatselijke pastoor wist nog net een gedeelte te redden, en dat deel kan je nog steeds bewonderen.

P6260132.JPG

 

Het traject is steeds goed aangegeven en de opgegeven tijd komt ,voor wie gewoon stapt redelijk overeen met de werkelijk duurtijd.

Een Kleine 10km. afleggen op 2,5 uur is voor een gezin best te doen en de moeilijkheidsgraad is voor een doorsnee gezonde wandelaar zeker geen probleem.Een afwisseling van verharde en zanderige weggedeelte met niet al  te grote hoogtéverschillen maken dit een aangename tocht

P6260134.JPG

Eigenaardig genoeg gaat de wandeling van start richting Mormont,dat wil zeggen dat de je de straat moet oversteken om zo na een lus opnieuw dezelfde straat oversteekt.Dan ga je  naar het punt au Zaï.

Wie de lus niet wil maken kan zo de wandelweg inkorten en even gewoon de straat blijven volgen en wat verderop (ong.600m. )rechts afslaan en de wandelroute te volgen.

 

P6260137.JPG

 Ook hier heeft de tijd stil gestaan en genieten de mensen nog van het leven in een gezonde natuurlijke omgeving.P6260138.JPGP6260140.JPG

 

 

 

 

 

 

Uitgestrekt ,heuvelachtig landschap,de reuk van het hooi en de zuivere lucht zorgen voor een gevoel van ontspanning en vrijheid .

 

P6260139.JPG

 

 

  P6260141.JPG

 Maar wie een boswandeling verwacht komt bij deze bedrogen uit.Wel is op sommige ogenblikken de bewoonde wereld ver te zoeken en de bossen dichtbij en kan je regelmatig genieten van een schaduwplekje.

P6260142.JPG

 

 Het laatste stuk gaat voornamelijk langs de weg,al moet je niet al te druk verkeer verwachten blijft het steeds aangeraden de linkerkant van de weg te volgen.

Je zal merken dat ook hier de natuur gewoon in twee is gedeeld door asfalt. Buiten het bos en een weide is hier verder niets meer noemenswaardig,tot men dichterbij Wibrin komt.

 

P6260145.JPG

Daar kan je deze prachtig aangelegde tuin bewonderen

P6260146.JPG

Het is langs deze weg dat meerdere wandelingen terug naar het dorp gaan

P6260133.JPG

De aanschaf van een wandelkaart van deze streek is zeker een aanrader en staat garant voor vele dagen wandelplezier.Een uitgestrekt wandelgebied met afwisselend bossen ,landschappen ,weilanden ,prachtige verzichten en uitgestrekte wandelingen langs de Ourthe, al dan niet met hogere moeilijkheidsgraad ,wachten om door menig wandelaar en natuurliefhebber ontdekt te worden.

Wij wensen  u alvast een prettige wandeling en beloven in de toekomst nog meer wandeltochten uit deze streek online te brengen

 Groetjes

Erik en Marina

 

 

 

 

13:53 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |