29-04-11

Tohogne

 

 

Deze mooie en goedbegaanbare wandeltocht start in een deelgemeente van Durbuy,Tohogne .

P8190158.JPG

Nog niet zolang geleden lieten we even meekijken vanaf het uitzichtpunt en maakte we ook de belofte om de ganse wandeltocht met verbinding naar het punt in beeld te brengen.Belofte maakt schuld,vandaar dit verslag met een beetje vertraging ,maar beter laat dan nooit.

P8190159.JPG

De wandeling start in Tohogne en dit bord geeft alvast een korte samenvating van de wandeling.

P8190160.JPG

Het is een mooie niet al te moeilijke wandeling die een prachtig overzicht van de streek brengt zonder dat je daar al te veel inspanning voor moet maken .Rustige en goed begaanbare wegen brengen je op de mooiste plekjes van de streek en laten je op een tocht van een dikke 12 kilometer genieten van een prachtig natuurlijk decor ,weg van alle drukte.Mits een kleine variatie op de route te maken krijg je ook nog het prachtige verzicht boven Bomal er gratis bij.

P8190162.JPGP8190163.JPG 

Veelal loopt men langs weilanden op verharde wegen ,echter zonder noemenswaardige verkeersdrukte.

P8190166.JPG

Een verrekijker is een aanrader ,want het zichtsveld is zo uitgestrekt dat je met het blote oog geen duidelijk beeld kunt vormen.

P8190167.JPG

Echt schaduwrijke plaatsen zijn op deze wandeling eerder een uitzondering,en de bewonde wereld is steeds vlakbij,al is dat zeer kleinschalig.

P8190168.JPGP8190169.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een afwisseling van weiland ,bosrijk gebied en enkele kleine dorpjes laten de tijd aangenaam beleven en doen alle drukte van de dagdagelijkse sleur in het niets verdwijnen.

P8190171.JPG

  je blijft de wegbewijzering volgenP8190174.JPG

tot je aan de Herbet hoeve komt (zie kaartje wegroute bovenaan ,net naast de windroos)Daar ga je tegendraads wandelingnr 18 volgen ,Dit wil zeggen naast het huis langs boven net naast het bos.Als je rechts volgt ga je naar beneden richting Bomal.Volg de weg naast het veld en dan volg je een stukje door het bos

P8190176.JPG

En voor je het weet ben je aan de rand van de rots

 

P8190187.JPG

Zowel een verzicht van de omringende natuur als een prachtige overzicht over Bomal is de beloning ,wanneer je een klein ommetje maakt  op deze wandeling.

P8190188.JPG

Nadat je deze plaats verlaat ,ga je de weg zoals je gekomen bent terug tot aan de weg aan de Herbet hoeve .Daar heb  je twee mogelijkheden ,ofwel ga je de weg terug tot aan de splitsing,of je gaat naar links ,volg tot het einde van de straat om dan rechts terug naar Tohogne te volgen

P8190189.JPGZo maak je een verbinding met een andere wandeling en kom je ook op je vertrekpunt aan.

deze verbindingen worden op kaarten dikwijls aangeduid door een bolletjeslijn en op de bordjes door   H wat weer maar eens bewijst dat de aanschaf van een wandelkaart echt wel nodig is.

P8190190.JPG

Dit is een mooie gezinswandeling  die als niet al te zwaar kan omschreven worden.Door de lus naar Bomal ,reken je wel een kleine 4 uur onderweg ,zeker omdat je even geniet van de mooie uitkijkpost.Verblijf je in de buurt ,dan kunnen we deze tocht zeker aanbevelen.

een kaartenoverzicht en meer info kan je vinden via

http://www.ourthe-et-aisne.be/nl/publication.html

geniet van je wandelingen

groetjes

Erik en Marina

 

 

09:33 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-11

Bomal uitzicht

Wie een beetje bekend is met de streek rond Barvaux zal Bomal zeker wel een keer een bezoekje gebracht hebben

 

P9200029.JPG

 

 

 

Vooral de plaatselijke markt op zondagochtend is welbekend met een niet te missen overdekte antiek en rommelmarkt

P9200031.JPG

Wat ons vooral opviel was het kruisbeeld dat bovenaan een prachtig uitzicht geniet.Helaas moet je om dit te bereiken wel erg goed kunnen klimmen ,want net naast de parking loop een wandelroute die je min of meer kruipend tot het beeld zal brengen.Of dat is toch wat men ons had wijsgemaakt.Natuurlijk bestaat die weg naar boven ,maar er bestaat ook een wandelroute die je zonder klimmen tot op dit punt brengt.

De wandeling  (verlaine)vertrekt vanuit Tohogne en bied de mogelijkheid om een verbinding te maken met de wandeling van Bomal.Het voordeel is dat je dan al boven bent.Binnekort zullen we een uitgebreide beschrijving geven over deze wandeling .Waar het nu om gaat is de prachtige vieuw vanaf de bovenkant net naast het beeld.

P8190177.JPG

dit gaf om de één of andere reden een goed gevoel

P8190183.JPG

Dit gaf een goed gevoel en een prachtig uitzicht. Al jaren hielden we ons voor ,ooit eens naast dit beeld te staan .Dat dit zonder inspanning ook kon is een pluspunt en geeft de mogelijkheid dat wie minder goed te been is ook van dit uitkijkpunt kan gebruik maken .Eén van de volgende artikels zullen we de wandelroute brengen ,met nog meer beelden die we hier gemaakt hebben.

groetjes

Erik en Marina

09:39 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-11

Petithan.

Mischien een beetje verkeerde titel want de wandeling start in Grandhan ,maar we beschreven in het verleden al een wandeling vanuit grandhan .

Deze wandeling kan zeker ook vanuit Petit han ingezet worden maar wij vertrokken vanaf de kerk te Grandhan.Daar is ook de nodige parking voorzien.

 

P8200193.JPG

De weg loopt parallel met de N929 en naar durbuy.

 

P8200194.JPG

Het begin van de tocht is weinig spraakmakend omdat we gewoon van het ene naar het andere dorpje stappen en dat langs de gewone weg,al moet men somseen beetje verder zien dan de neus lang is ,dan zal je toch nog kunnen genieten van het verzicht.

P8200195.JPG

P8200196.JPG

Rustig en eenzaam volg je deze weg een 20tal minuten .Deze straat is blijkbaar voor plaatselijk gebruik wat maakt dat je er rustig stapt, terwijl het drukke verkeer de evenwijdig lopende straat met verbinding naar barvaux en Durbuy zal gebruiken .

 

 

P8200198.JPG

 

Een voordeel is dat deze wandeling op redelijk goede wegen verloop en dat dus ook na hevige regendagen weinig problemen kunnen opduiken.

Ook niet al te groot hoogte verschil zorgt dat deze tocht als redelijk gemakkelijk kan beschreven worden.

 

P8200199.JPGEens aangekomen in het dorpje gaan we links naast de kerk om wat verder richting Durbuy ,ditmaal wel naast een drukke baan ,onze weg verder te zetten.

P8200200.JPG

 

Als je de aangeduide weg goed opvolgt zal je aan het kruispunt links de Ourthe oversteken om wat verder links de weg te verlaten tussen een klein bungalowpark.

P8200202.JPGP8200201.JPG

een afwisselend panorama in een aangename omgeving .

 

P8200212.JPG

 

Ook hier maken we een prachtig lus met veel mooie verzichten

 

P8200217.JPG

 Via de passerelle en wat verder het kasteel gaje weer naar je vertrekpunt.In deze streek zijn nog veel mooie wandelingen en doorgaans met niet al te veel hoogte verschil.

geniet van de ardennen en maak er een toffe uitstap van met een bezoekje aan Durbuy.

Erik en Marina

14:46 Gepost door Erik en Marina | Tags: voer sleutelwoorden in | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

brouwerij achouffe

Het moest er ooit van komen,maar toch komt het plots en onverwacht.De dagen dat je de brouwerij zomaar kan binnenlopen zijn voorbij en daarmee ook een beetje het grote familiale gevoel van dat gezellig brouwerijke.

P8070134.JPG

Ook de kabouterkes lopen er een beetje verloren bijP8070154.JPG

de brouwerij is nog gebleven ,maar de taverne en de chouffeshop zijn nu een beetje verder aan de parking op het hoekje.

 

P4100419.JPG

 

Het nieuwe onderkomen van de chouffeshop en taverne.Enkel aan deze kant is er wat choufsfeer te zien Het terrasje moet nog wat aangepast worden ,maar er moet gezegt worden dat er momenteel nog grote werken aan de gang zijn .Gelukkig maar ,de kaart en de menukes van vroeger bestaan nog.

Laten we hopen dat de sfeer blijft want anders gaat  Achouffe zijn toeristische aantrekkingkracht verliezen.

we blijven het opvolgen

Erik en Marina

 

 

 

 

 

14:02 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-11

Cielle

In de voetsporen van de GIDS VOOR MARCOURT EN OMGEVING http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving trokken we van Marcourt naar Cielle en terug,een tocht door de prachtige omgeving onder het wakende oog van Saint Thibaut.

 

P4110422.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrekken doen we op de brug van Marcourt (Rendeux) in de richting van het dorp

 

P4110423.JPG

P4110424.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hou rekening met een redelijk klim en vergeet niet even te genieten van het kleine maar mooie dorpje en de omgeving

P7240035.JPGeens boven gekomen hou je bij de splitsing rechts(richting marcouray) aan en voorbij dit aandenken 40-45, ga je wat verder opnieuw naar rechts,de weg op.

alweer een beetje klimwerk ,maar als je er even stilstaat , krijg je een overzicht van de ganse omgeving.

Het geeft ook de tijd om weer op adem te komen zodat je de rest van de tocht op een aangename manier kunt verder zetten

 

P4110426.JPG

 

 

   afgezien van  het klimwerk is er meestal wel sprake van goed begaanbare wegen.

met een kinderwagen of rolstoel is deze wandeling echter niet te doen, want op de terugweg moet er ook over zanderige wegen geklommen worden en dat is zeker niet met een rolstoel uitvoerbaar.

P4110427.JPG

 

 

 In de verte zie je de kapel afgetekend als een witte stip.Ondertussen hebben we het zwaartste klimmen achter de rug ,al blijven we toch langzaam hogerop gaan .

P4110428.JPG

 We blijven de weg volgen tot we aan een kiezelweg de wandelroute richting hoogspanninglijn volgen

P7240038.JPGaan het einde van de kiezelweg slaan we niet naar rechts af,maar volgen de wegwijzer van

Cielle en La Roche.Deze weg verlaat meteen ook de aangeduide wandelroute en is dus verder niet aangegeven.

P4110431.JPG

 

 

 Deze weg volg je gedurende een 20 tal minuten en zal je tot in Cielle brengen

 

P4110432.JPG

 

 

 

 

  Ook hier weer die bekende witte stip die ons blijft achtervolgen.

 

P4110433.JPG

en zo komen we aan de eindbestemming ,een klein dorpje met enkele huizen een kerk en geloof het of niet ,twee cafetjes met terrasjes.

Na het lessen van de dorst is het dan tijd om rechtsomkeer te maken en terug richting Marcourt te gaan.

Hiervoor maken we net buiten Cielle gebruik van een wandelpad links naast de weg

P4110437.JPG net voorbij het zwarte hek ga je afdalen,om wat verder links de weg naar boven te volgen .Je kan ook rechtdoor naar boven ,maar dan moet je echt wel goed kunnen klimmen (kruipen).

P4110439.JPG

 

 

 

 

Eens boven gekomen aan de asfaltweg gaan we linksaf richting Jupille ,naar het bungalowpark la Boverie

 

 P4110442.JPG

 

 

 

   Ook hier genieten we wederom van de prachtige streek

 P4110447.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eens beneden volgen we de weg tot aan de brug ,die we oversteken om wat verder richting hotton de weg te vervolgen.

P4110449.JPG

 

met nog een laatste zicht vanaf de brug besluiten we dit verslag .Na een 30 tal minuten de weg richting Hotton te volgen kom je weer in Marcourt aan en blik je terug op een mooie wandeling.

We verwijzen graag nog eens terug naar de gids waar je nog veel nuttige informatie vind over deze omgeving http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving

 

Prettige wandeling

Erik en Marina

11:49 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-04-11

Verdenne

P7180002.JPG

Verdenne is een klein dorpje behorende bij Marche en Famenne               Deze wandeling vind je eveneens op de wandelkaart van

 Marche en Famenne onder de benaming Jacinthe en met het nummer 17 weet je meteen dat je op de juiste route zit

Veel bos is op deze wandeling niet aanwezig,maar toch zal je steeds door een natuurlijke en rustige omgeving stappen op niet al te moeilijk parcour.Geen overdreven hellingen en steeds goed aangeven ,makkelijk begaanbare wegen maken dit een aangename wandeling.Vertrekken doe je best aan de kerk waar je gemakkelijk je wagen kunt parkeren .

P7180003.JPG

Daar we hier over een klein dorpje spreken zul je al snel de huizen achter laten en vrij snel de dagelijkse sleur vergeten.

P7180004.JPG

even een kleine terugblik die duidelijk maakt hoe afgelegen en klein de dorpjes hier wel zijn.

P7180006.JPG

Ondanks we veel in eenzelfde omgeving wandelen doordat veel wandeltochten van dezelfde kaart verbinding met elkaar maken ,krijgen we toch steeds weer een afwisseling van landschap en bosrijk natuurschoon.Ook heeft elk dorpje zo zijn eigen karakter en voel je steeds een grote verbondenheid met de omgeving.

P7180009.JPG

Hier kan je gerust even diep inademen om met volle teugen te genieten van de zuivere lucht.

De geur van de natuur op een warme zomerdag en de rust geeft een extra vakantie gevoel en proeft naar meer.

 

 

Wie zich een kaart van deze streek aanschaft zal ontdekken dat vele van de aangegeven wandelingen makkelijk met elkaar te verbinden zijn, zodat wie wil op deze locatie ook langere afstanden kan plannen.

voer sleutelwoorden in

Zo af en toe een schaduwplekje op een warme zomerdag kan goed doen,en dat is her en der wel te vinden op deze tocht.Zorg er wel steeds voor dat je drinken bij hebt op je wandelingen in de ardennen want je komt wel regelmatig een kapelletje tegen onderweg ,maar een kroeg is eerder zeldzaam.

voer sleutelwoorden in

Als je liever niet al teveel insektenbeten wil,is dit zeker een plek waar je een stapje vlugger gaat.In bossen op zanderige wegen is zo'n plasje een geliefde plaats voor die vervelende bijtertjes.

voer sleutelwoorden in

Voor de grotere waterplassen hebben ze gelukkig een oplossing

 

voer sleutelwoorden in

 

 ondertussen zijn we al een 2 tal uur onderweg en komt de bewoonde wereld langzaam weer in zicht.

voer sleutelwoorden in

Nog even halt houden bij het monument dat ons doet nadenken over de voorbije eeuw en de hevige strijd die de ardennen hebben doorstaan Niet alleen de bevrijders en soldaten ,maar ook de vele verzetstrijders worden hier herdacht.Mensen die hun leven gaven voor onze toekomst.Op bijna elke wandeling vind je monumenten en sporen van de grote oorlogen van de voorbije eeuwen.

 

voer sleutelwoorden in

Wij hebben alvast onze strijd hier gestreden want onze wandelingen loopt hier weer bijna ten einde.Een mooie tocht op goed begaanbare wegen en niet al te zwaar klimwerk ,die we zeker aanraden

meer info;

 

http://www.bruxelles-turisme.net/tourisme/wayout.php?url=...

alvast veel wandelplezier

Erik en Marina

09:44 Gepost door Erik en Marina | Tags: voer sleutelwoorden in | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |