25-05-11

Rendeux

Rendeux ,gelegen aan de Ourthe in de prov.lux. zowat halverwege tussen  Hotton en La -Roche , verdeeld in deelgemeente Beffe,Hodister en Marcourt ,die op hun beurt nog eens onderverdelingen maken zoals

 laidprangeleux, génes ,Marcouray,Ronzon,Hamoul,Devantave,Trinal,

Waharday,Cheoux,Warizy ,Jupille en Magoster.

 Hier bevind zich niet alleen onze vast optrekje ,maar ook onze uitvalsbasis voor al onze tochten .Binnen een straal van 30 kilometer hebben wij kaarten op diverse info kantoren aangeschaft ,en zo is ook deze site (ardennengenot) geboren.

 P5290090.JPG In meerdere berichten hadden we het over onze omgeving ,echter zonder dieper in te gaan op de mogelijkheden die de streek te bieden heeft.

Zoals op foto hiernaast waar we een stukje van de fiets en wandelroute laten zien.Midden in de natuur ,ver van industriéle vervuiling kan je hier volop genieten in een gebied met nog meer dan 90% onbebouwd gebied.

 In deze omgeving kan je op enkele kilometers afstand van elkaar gebruik maken van diverse ontspanningsmogelijkheden zoals........ kajaks,mountenbike ,rotsklimmen,adventuretochten, deltavliegen,Vissen,wandelen,zwemmen,grotten (Hotton) en niet te vergeten   het Arboretum http://www.arboretum-rendeux.be/Geschiedenis.htm

 

 

 

voer sleutelwoorden in

foto vanaf de weg tussen Beffe en Devantava

Of wat dacht je van Paardrijden http://www.manege-golette.com/ ,alles is hier mogelijk.Ook wat je verblijf betreft zijn er in de buurt mogelijkheden te over.Diverse campings staan opgesteld naast de Ourthe rivier ,zowel voor campers ,tenten als voor stacaravans ,die het ganse jaar kunnen blijven staan

 

voer sleutelwoorden in

Kom je uit richting Hotton ,dan is camping "Floreal" le festival de eerste camping en meteen ook de grootste die je tegenkomt.Gelegen vlak tegen de ourthe,voorzien van de nodige sanitair ,kantine en restaurant is dit alvast een aanrader.Wat verder stroomopwaards vinden we camping le passage.Deze was vroeger camping la valleé,maar het moet gezegd ,de nieuwe eigenaars zijn van nul  begonnen, en zijn aardig op weg er iets moois van te maken.Net aan het kruispunt naar Marcourt vind je de gelijknamige camping Marcourt.

 http://www.florealclub.be/BEDU/vakantie/camping_festival/...

http://www.campinglepassage.be/Site/HomeNL.htm

http://www.campingmarcourt.be/

Er staan ook enkele hotels en bungalowparken in de streek die zeker in de smaak zullen vallen,zelfs B&Bs.Verder vind je in Rendeux een Delhaize een apotheek,bakkers krantenwinkel,frituur,kortom al wat je nodig hebt.

http://www.marcourt-beffe.be/nl_logies.php?variable=hotel...

voer sleutelwoorden in

foto ter hoogte Jupille

maar het is vooral de prachtige omgeving en de vriendelijkheid van de inwoners dat dit geheel compleet maakt.

Zeker ook de ligging, die zo centraal voor uitstappen geschikt is naar de diverse bekende stadjes ,zoals La Roche ,Durbuy ,houffalize om er maar enkele te noemen.

voer sleutelwoorden in

foto op brug Marcourt

Als je van (ambachtelijke) marktjes en brocante houd ,dan kom je in de streek ook wel aan je trekken.Op diverse locaties zijn er rommel en antiek markten en in Marcourt is er elke week (juli en aug.)op woensdag een gezellige avondmarkt met nog vele extra's. 

voer sleutelwoorden in

 zicht op kerk jupille

Wie naar hier komt om te wandelen zal zeker niet bedrogen uitkomen.Een netwerk van uitgestippelde wandelingen ,laten je kennis maken met de mooiste plekjes van de streek.Met de bijhorende kaart in de hand kan de dag niet meer stuk.Een aanrader is alvast de wandeling naar Saint Thybaut ,vanwaar je een prachtig overzicht van de streek krijgt.   http://www.coeurdelardenne.be/saintthibaut/?NAT=nl_099P01 

 

voer sleutelwoorden in

foto genomen naast kapel saint thibaut met zicht beneden op Marcourt

Kaarten zijn o.a. te verkrijgen te Marcourt SYNDICAT D'INITIATIVE DE MARCOURT-BEFFE gelegen aan het pleintje vlakbij de kerk.

 

voer sleutelwoorden in

Een duidelijk beeld van de natuurlijke omgeving

voer sleutelwoorden in

Hogerop vinden we het plaatsje Beffe,waar deze goed onderhouden Sherman tank ,net voor de kerk opgesteld staat,als aandenken aan de grote oorlog en de harde strijd die hier plaats vond ,en de vele die hier sneuvelde.

Aan de overkant vind je Beffelyhills http://www.beffelyhills.eu/ ,waar je even kunt verpozen op een gezellig terrasje.

 

voer sleutelwoorden in

Wie plannen heeft om deze streek te bezoeken zal ervaren dat dit plekje  de uitgelezen plaats is om op een ontspannen manier, de ardennen en zen prachtige natuur te ontdekken is.Kom genieten van de rust,de gezonde lucht,de gastronomie,of kom je relaxen,of juist om ............te sporten ,wandelen ,noem maar op,van hieruit kan je alle kanten uit.

nog niet zolang geleden beschreven we nog de wandeling naar Cielle http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2011/04/14/ci... .

Ook kan je terecht op facebook bij de gids voor Marcourt en omgeving,waar je ook prachtige foto"s van de streek en up-to-date info kan terug vinden

http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving

 

De volgende keer gaan we weer op stap en maken we één van de vele wandelingen die je op het wandelkaartje van deze streek kan vinden.

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

16:24 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-11

parc Chlorophylle Dochamps - Manhay

 

We bevinden ons niet ver van La Roche te midden van prachtig bosrijk natuurgerbied .Manhay is een deelgemeente van Dochamps en goed gelegen ,niet ver weg van La-Roche ,Durbuy en Houffalize.

 

Op een oppervlakte van 9 hectaren werd in 2002, op de resten van een oud safari park ,parc Chlorophylle voor het publiek toegangkelijk gemaakt.De bedoeling van dit park is om op een wel originele en leerrijke manier,wat meer te vertellen over het bos en de natuur .

 

P7290077.JPG

Het is een erg leerzame ervaring,al moet ik even melden dat onze verwachtingen misschien een beetje hoog waren.Wij vinden het heel geschikt om met kinderen dit park te bezoeken ,echter voor alleen volwassenen komt het nogal simpel over,mede doordat men geen echte dieren te zien krijgt.

P7290076.JPG

alle informatie is in de 2 landstalen aanwezig

P7290079.JPG

Houten kevers in gevecht (vliegend hert) ,het lijkt wel of ze echt gaan vechten

P7290081.JPG

Ter verduidelijking worden de items door een vergrootglas weergegeven.

P7290083.JPG

P7290084.JPG

Wandelen tot in

de toppen van

de bomen geeft

een wel heel

bijzonder gevoel

 

Ook kan je op verschillende de kinderen op een leuke manier kennis laten maken met verschillende natuurlijke materie die het bos aanmaakt.al van in het begin loopje door een vegetatieve tunnel alwaar je kunt zien,ruiken en voelen .Dennenappels ,humus ,schors,beukenootjes en noem maar op ,kom je op deze ontdekkingstocht tegen.

 

P7290088.JPG

P7290095.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Deze piramide geeft een beeld van de verschillende levensvormen zowel onder als bovengronds en in de lucht.

P7290092.JPG

Dochamps ligt op 500 meter

hoogte en vanaf deze toren krijg je meteen een fantastisch overzicht

Bij helder weer kan je hier makkelijk tot 40 kilometer ver zien,zelfs de stoom van de koeltorens van de kerncentrale in Tihange

Ook krijg je hier een duidelijk beeld van het uitgestrekt bebost gebied waarin we hier vertoeven

P7290094.JPG

 

Prachtig uitzicht vanaf de toren.Het park is zeker en bezoekje waard,vooral gezien als een familie uitstap met de kinderen of kleinkinderen.

P7290098.JPG

Vooral de speeltuin zullen ze zeker een bezoekje brengen ,maar ook het park in zijn totaal zullen ze weten te waarderen.Verder vind je hier ook een brasserie met het nodige lekkers en een heuse boetiek met natuur en streekprodukten plus de nodige souveniers.

We geven nog graag even een link mee waar je nog veel meer info kan terug vinden

http://www.parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php

Graag horen we uw ervaringen en besluiten we met jullie een aangenaam ardennenverblijf/uitstap te wensen.

Groetjes

Erik en Marina

08:44 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-11

Mormont (petite)

 

Langs de drie dorpen................

 

P4100406.JPG

Laten we om te beginnen hier ook weer duidelijk zijn ,deze wandeling start aan de brouwerij in Achouffe maar kan men net als zovele wandelingen ook elders instappen.Alweer gemakkelijk voor onze alfabetische lijst gebruiken we Mormont als plaatsnaam omdat we reeds andere wandelingen vanuit Achouffe in deze lijst hebben staan

P8140141.JPG

Deze wandeling begint net naast de brouwerij en volgt een deel van de prachtige wandeling nr.27

P4100395.JPG

De route die wij volgen is het blauwe kruis,het bordje bovenaan is van nr27,ook een prachtige wandeling maar het laatste stukje kan je soms wel natte voeten bezorgen en brengt je tot net bij een beverdam.

Ons trajekt zal de voeten droog houden en brengt je langs de 3 dorpen .van Achouffe ga je eerst een stuk door de natuur ,achter de brouwerij naast het water.

 

P4100394.JPGP4100396.JPG

 

 

 

 

 

 

Meteen verlaat je de bewoonde wereld en volg je een goed begaanbare weg, die tevens de start van wandeling 27 is

P4100398.JPG

Vroeger was dit een mooier stuk ,maar enkele jaren geleden hebben ontbossing en diverse werken hun sporen nagelaten en kan het hier na hevige regen soms wel slijk zijn.

P4100399.JPG

Wanneer we dit bruggetje over gegaan zijn hebben we meteen de nr.27 verlaten en zetten de weg verder richting Wibrin,wat ons nog bekend is van een vorige tocht

P4100402.JPG

Dit is een wel erg gekend plekje met de halve Sherman-tank met ontplofte loop ,die we nog beschreven in onze wandeling van Wibrin (zie archief).

Even verder moeten we links de weg verlaten om een beetje bergop de weg verder te zetten richting Petite-Mormont.

 

P4100405.JPG

Steeds goed begaanbare wegen maken dat je ten volle van de wandeling kan genieten.Hier zie je nog even een terugblik richting Wibrin ,zo krijg je ook een idee van het hoogte verschil ,dat eigenlijk best meevalt.Dit is zeker geen wandeling die het uiterste uit je krachten haalt en mits aanpassing van het tempo is dit een prachtige gezinswandeling.

P4100410.JPG

Dit punt bevind zich op 410 meter boven de zeespiegel en is ook het hoogste punt van deze tocht.Vanaf hier is het nog een 30 tal minuten stappen tot in het dorpje vanwaar jede weg verder zet tot in Achouffe.

P4100412.JPG

Onderweg kan je even blijven stilstaan bij de prachtige omgeving terwijl je langzaam maar zeker terug naar het vertrekpunt in Achouffe stapt

 

P4100419.JPGP4100417.JPGP4100418.JPG

Eens daar aangekomen kan je nog lekker genieten van een andere stukje puur natuur uit de ardennen

ja hoor ,een lekkere la of macchouffe,m.a.w. een blonde of een donkere

Bezoek ook eens de chouffe-schop, zo heb je alvast een aandenken aan je bezoek van dit plaatsje.

wandelkaarten info : http://www.ourthesuperieure.be/nd/frame.html

 

Santé ,en tot een volgende keer

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

08:25 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |