25-01-14

Champlon-Famenne

Champlon-Famenne is een klein dorpje nabij Marche en Famenne(prov.Lux.) gelegen aan de zuidoostelijke kant van de Famenne zo'n 2,5 kilometer ten oosten van het centrum van Waha en wordt omringd door de bossen van Chardonne, La Grande Namuroise en La Rochette.Met de wandelkaart Marche en famenne in de hand starten we deze korte maar mooie wandeling aan de kerk te Champlon-Famenne.We leggen de nadruk op famenne om niet te verwarren met het verder gelegen dorp Champlon'Tenneville". Een korte(5,5km.) gezinswandeling met de naam jonquille nr 16 van de kaart.

P8141086.JPG

Het grootste deel van de wandeling loopt over asfalt of deels verharde wegen en van veel hoogteverschil is ook hier weinig te melden.

Natuurlijk,we zijn en blijven in de ardennen en helemaal plat is onmogelijk maar voor een gezinswandeling moeten we denken aan jong en oud ,ervaren of onervaren wandelaars ,wel deze tocht is dan een goede keuze.

 

P8141084.JPG

Je wagen kan je achterlaten aan de kerk of langs de overkant van de straat

 

P8141088.JPG

Volg de rode pijl al dan niet met het nummer 16 en soms ook de naam van de wandeling Jonquille .De route is redelijk goed aangeduid en ook na regenval kan je de weg met droge voeten verder zetten.

 

P8141091.JPG

Veel natuur in de omgeving maar niet echt een bos of natuurwandeling.

 

P8141094.JPG

Al is een bos nooit echt ver weg en kan je genieten van rustige goed begaanbare wegen met zo nu en dan enkele mooie verzichten

 

P8141096.JPG

Vele wandelingen van deze kaart zijn gelijkaardig al zijn de afstanden wel wat groter en heb je soms wel even een helling maar meestal krijg je dan prachtige verzichten zoals o.a te Waha (zie onze alfabetische lijst)

 

P8141099.JPG

 

Regelmatig een zitbankje onderweg

P8141100.JPG

Wij vonden deze wandeltocht een beetje kort maar met de kaart bij de hand kan je zo een andere wandeling uitkiezen of eventueel eens een bezoekje brengen aan Marche en Famenne en ze winkelstraatjes

P8141106.JPG

.

Meer vind je zeker via;

http://www.tourisme-marche-nassogne.be/

http://www.ftlb.be/nl/attractions/fiche.php?avi_id=3955

Enkel wandelingen in de buurt

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2012/04/20/wa...

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2011/03/03/ve...

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2010/10/13/ay...

Alvast veel wandelplezier en graag tot een volgende keer

Erik en Marina

 

 

 

 

15:13 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-01-14

Samrée

 

We bevinden ons net buiten Samrée langs de N89 waar we deze wandeling in beeld hebben gebracht.Het programma dieren in nesten (kanotocht Rijn en Steven) bracht ons eigenlijk naar deze plek waar de prachtige uitkijkpost onze nieuwsgierigheid aanwakkerde.
Het was op deze plaats dat Rijn en Steven zoveel wild te zien kregen en ook wij werden verast door een kudde everzwijnen maar helaas was de lens iets te laat gericht om een foto te maken.Het is een mooie natuurwandeling van een 5 tal km. die we zeker aanraden.

P7140936.JPG

Het is even opletten om deze locatie te vinden al is ze net naast de weg gelegen .Komende van La Roche net voorbij Samrée aan de rechter kant vind je deze opening waar buiten (parking) ook een picknickbank voorzien is.

P7140937.JPG

De wandeling is goed zichtbaar aangeduid (blauw kruis) en loopt langs gemakkelijke al dan niet verharde wegen met uitleg over de omgeving en de veengronden .

 

P7140939.JPG

Wat verder kom je deze afrastering tegen die eigenlijk afwijkt van het normale pad maar wil je vanaf de toren een kijkje nemen moet je zeker deze weg volgen

 

P7140940.JPG

een prachtiger uitkijpost kan je zeker niet vinden en de garantie op wild in de vroege of late uurtjes mag je zeker verwachten.Wij waren eigenlijk al wat te laat op de dag maar konden net nog enkele zwijnen tussen de bosjes zien wegrennen.Voor een duidelijk beeld van de omgeving moet je wel enkele treden klimmen maar dat is de enige "inspanning" die deze wandeling in petto heeft.

 

P7140946.JPG

eens boven zit je in een solide uitkijkpost waar je met camera in de hand ongestoord kan afwachten tot er iets in de lens tevoorschijn komt en de dieren rustig kunt bewonderen in hun echte onverstoorde leefwereld.

 

 P7140941.JPG

Hier krijgt u een beeld over de veengronden en de bovenvallei van Bellemeuse

Nog even vermelden dat de wandeling gesloten is tijdens de bonstperiode van 10 september tot 10 oktober.


P7140949.JPG

weg van de toren ga je terug langs dezelfde weg naar het te volgen pad

 

P7140950.JPG

en geniet je van deze prachtige natuurlijke omgeving richting meer moerassig gebied maar waar je zeker met droge voeten doorgeraakt.

 

P7140951.JPG

Dit gedeelte is volledige opgetrokken door vlonders zodat je zonder problemen verder kan.Blijf vooral op de wegen en alles zal vlot verlopen.

 

 

 

P7140952.JPG

 

P7140953.JPG

Het stuk vanaf het water en de weg op deze open vlakte bezorgde ons wel wat last van veel (lees teveel) insecten.

P7140955.JPG

 regelmatig een tekstje uitleg

P7140956.JPG

Didaktische en interactieve panelen zorgen voor de nodige afwisseling waar ook kinderen iets aan hebben

Wij vonden dit alvast een korte maar zeker een prachtige gezinswandeling

De afstand is dan wel kort maar je kan er zolang verblijven als je wil en wie geduld heeft zal zeker dieren in hun vrije loop zien voorbijgaan

Veel wandelplezier

Erik en Marina

 

08:49 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |