27-03-14

Sinsin wandeling nr.12

We hadden de vorige keer de belofte gemaakt een staartje te maken aan wandeling nr1 te Sinsin en belofte maakt......inderdaad.Om deze twee wandelingen samen te voegen raden we wel de wandelkaart aan maar voor wie het toch zo wil proberen kan je altijd na de afdaling van wandeling nr1. ipv naar rechts naar links gaan .De start bevind zich op het kruispunt  Rue Nestor Bouillon - Rue Du Relais.Een welliswaar korte tocht die evengoed zonder combinatie kan gemaakt worden maar na 4 kilometer is het dan wel afgelopen.De twee samen mag je met aansluiting erbij op een 13 kilometer rekenen.

 

P7060926.JPG

Aan het vertrekpunt kan je na tocht nr1 alvast eerst even uitblazen om daarna gewoon het kruispunt over te steken .

 

P7060927.JPG

Hier volg je even de zandweg die wat verder onder de N4  loopt en waar je dan even parallel met de autostrade in de richting van Marche loopt .

P7060915.JPGP7060914.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P7060916.JPG

Op het moment dat wij daar waren was men nog met grote werkzaamheden bezig dus de plaats zal er wel een iets anders uitzien.De tunnel is er zeker nog en de aarde weg is mischien ondertussen verhard.Uiteindelijk kwamen we ook op asfaltweg. Rustig wandelend tussen weiden volgen we de rode rechthoek die ons verder laat genieten van een prachtig landschap .We stappen richting het kleine dorpje" le Basses" .

 

P7060918.JPG

 Wie hier hoopt op een boswandeling komt wel bedrogen uit al zijn de sparrenbomen talrijk aanwezig.De weg blijft steeds verhard en verkeer is niet aanwezig.

 

P7060920.JPG

Deze wandeling moet het vooral hebben van de prachtige verzichten ,de rust en de mooie omgeving .Ook voor wie eens een korte wandeltocht wil maken met het gezin of zoals eerder beschreven om wandeling 1 te verlengen is dit een aanrader.

P7060922.JPG

Nog voor je in Le Basses aankomt heb je echt wel prachtige verzichten gehad zowel richting Luxemburg als richting Namen.  

 Plaatsen zoals Marloie, Nassogne ,Waha en Marche en Famenne zijn met het blote oog zichtbaar.

 

P7060924.JPG

        De terugweg kan je in grote lijnen vergelijken met de heenweg m.a.w. goede wegen ,rust ,natuur en enkele mooie beelden in de verte.

 

P7060925.JPG

Wat verder gaat men opnieuw door de tunnel en dat betekend ook meteen het einde van deze korte maar toch wel mooie wandeling

Wil je nog meer info van deze streek of een wandelkaart .

http://www.somme-leuze.be/loisirs/tourisme/syndicat-dinit...

Prettige wandeling en alvast bedankt dat je hier was

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

11:22 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-14

Sinsin Nr1

P7160964.JPG

Een prachtige familietocht van 8 km. ,dat is wat we hier in enkele beelden willen brengen We bevinden ons in de prov.Namen vlakbij de grens met Prov.Lux.Met het kaartje van Somme Leuze waar we reeds meermaals mooie plekjes van de ardennen mee bezochten zoals (zie alfabetische lijst) Heure,Baillonville,Waillet en Moressée.Het best te bereiken als je op de N4 de afrit van Dubuy neemt .Zeker wanneer je eerst nog de wandelkaart wil afhalen ,dan rij je verder langs de N929 richting Heure  "Syndicat d’Initiative DE SOMME-LEUZE" Rue de l’Eglise 4 - 5377 HEURE

P7160962 x.jpg

Een kaart geeft veel voordelen want het volgen van de route is eenvoudiger en je hebt de mogelijkheid om meerdere wandelingen te combineren.

Vertrekken doe je aan de kerk

Hier vind je wel een plekje voor de wagen en kan je al genieten van de rust die deze omgeving te bieden heeft

P7160963.JPG

We volgen de gele rechthoek richting Waillet ,het begin nog over asfalt maar later ga je op zanderig of leisteenachtige wegen.

 

P7160967.JPG

Eens voorbij het kruis kom je in een heel andere omgeving en begint het landelijke plaats te maken voor meer bosrijk gebied.

 

P7160970.JPG

Nog steeds redelijk begaanbaar en vooral op warme zonnige dagen een welkome afkoeling .Wel moet je rekening houden met een klein hoogte verschil ,maar echt zware klim of dalingen hoef je op deze wandeling niet te verwachten

 

P7160971.JPG

Ondanks men niet ver van de N4 stapt kan je toch genieten van de rust.Het stuk door het bos loopt ongeveer over 3km.

P7160976.JPG

Wat niet wil zeggen dat de niet beboste stukken minderwaardige zijn .Zoals hier, waar een prachtige open vlakte een mooi zicht kan opleveren.

 

P7160975.JPG

Tussen de velden loopt een vernieuwde asfaltweg waardoor je rustig zonder hindernissen kan rondturen naar alle richtingen terwijl je verder gaat.

Ook de laatste kilometers van deze wandeltocht blijven boeiend.

 

 

P7160980.JPG

Het laatste stuk ,de afdaling laat je dan weer genieten van een mooi panorama over het dorp

 

P7160981.JPG

Zo kunnen wij deze wandeling in schoonheid afsluiten en hopen dat ze ook bij U heeft kunnen bekoren.

Wil je meer info dan geven we alvast volgende link

http://www.valleesdessaveurs.be/nl/maison-du-tourisme-con...

http://www.somme-leuze.be/loisirs/tourisme/syndicat-dinitiative

De volgende keer laten we alvast nog een stukje van een aansluitende (kortere)wandeling zien,

groetjes en geniet van je wandelingen

Erik en Marina

 

 

 

 

09:09 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |