27-05-15

ADEPS Cheoux 24 mei

 

 CHeoux-Rendeux24 mei

Het was een stralende zondag 24 mei en dat hadden blijkbaar velen opgemerkt aangezien de talrijke deelnemers.Wat ons opviel was dat er zich ook veel vlaamstalige en Nederlanders onder de wandelaars bevonden.Een groot stuk van de wandeling volgde de bestaande RD8 van de wandelkaart maar er werd ook regelmatig afgeweken van de bestaande route en dat maakt Adeps wandeltochten zo bijzonder.Wel een beetje bergop maar meestal langs goede wegen en de lange afstand ging richting Hodister.Wij tonen alvast enkele beelden van deze wandeling

IMG_1040.JPG

IMG_1042.JPG

IMG_1046.JPG

IMG_1050.JPG

IMG_1051.JPG

IMG_1054.JPG

IMG_1055.JPG

IMG_1056.JPG

IMG_1061.JPG

Nog een beetje info over Adeps wandeltochten

Onder de benaming points verts kan je gratis ,na inschrijving deelnemen en vrij op eigen tempo wandelen langs vooraf aangeduide routes.Vrije keuze tussen 5,10,15 of 20 km ,die worden weergegeven door gekleurde pijlen.Deze afpijling is slechts één dag aanwezig dus je kan de tocht enkel op de aangekondigde dag maken.Meestal gaan de wandelingen door op zon en feestdagen en kan je vrij starten tot 14à15 uur Er is elk weekend wel ergens in de buurt een tocht.

Je kan ook aansluiten voor één euro per jaar en eveneens laten afstempelen in je bestaande clubboekje of het boekje van points verts.Iedereen mag deelnemen..De wandelkalender kan je volgen via onderstaande link

http://www.adeps.be/index.php?id=5945

Ook is er een wandelkalender in agenda vorm verkrijgbaar

 

IMG_1047.JPG

Voorbeeld ,5,10,15 en 20 km. De groene pijl is voor alle afstanden samen.Ter informatie :de blauwe rechthoek is de wandeling rd8 voor wandelroutes met kaart van Rendeux .

Eén van de voordelen van deze wandeltochten is dat ze regelmatig afwijken van bestaande wandelroutes zodat men eens ongestraft op het anders "verboden " gebied mag lopen.De ardennen langs een andere kant gezien dus.

 

meer info :

http://www.adeps.be/

https://www.facebook.com/#!/pages/Points-verts-Adeps/1091...

http://www.adeps.be/index.php?id=5945

 

Wandelgroetjes

Erik en Marina

 

09:51 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-15

Rochefort - Chapelle du Maquis

Rochefort - Chapelle du Maquis 7 km licht heuvelachtig- gemakkelijk-

IMG_0790.JPG

IMG_0805.JPGWe hadden het er eerder al gemeld dat we vaker de Provincie Namen bezochten en we naast de kaart van Houyet en Somme Leuze ook op stap gingen met onze laatste aanwinst ,nl de kaart van Rochefort. Deze omgeving  hebben  we eigenlijk meer leren kennen door een wandeling van Adeps "wandeling Laloux" die je in onze lijst onder Adeps kan terugvinden. En om het allemaal super gemakkelijk te maken start deze wandeling vlakbij het info-kantoor, Rue de Behogne te Rochefort.We spreken hier over een gemakkelijke wandeling die loopt over 7 km.goed begaanbare wegen .

 

IMG_0791.JPG

 IMG_0792.JPG

Het eerste stuk loopt via de oude spoorweg, nu een prachtige fiets en wandelroute (Ravel) die een verbinding maakt tussen Jemelle-Rochefort-Houyet. Jaren geleden hebben we de ganse Ravel gedaan . Eén auto hadden we in Houyet achtergelaten en met de andere naar Rochefort gereden om vandaar te voet terug naar Houyet te gaan .Ook dat is een mooie tocht ,steeds op goede weg en ook als fietstocht een aanrader.

Volg de geel-wit geel afpijling die je verder door het glooiende landschap zal leiden .Je loopt nog een tijd evenwijdig met de ravel,daarna sla je linksaf op de asfaltweg en wat verder nog eens naar links

 

IMG_0793.JPG

Hier passeer je het prachtige kasteel en wat verder net naast de weg de Chapelle du Maquis

IMG_0795.JPGIMG_0796.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0797.JPG

Vanaf hier is de weg niet meer verhard en lopen we over zanderige bosgrond. Met een afwisseling van bos en open gebied gaat de weg verder net naast de bosrand.Wat verder aan de kruising gaat de tocht ,samen met een andere  wandeling net naast rivier "Le Lomme " terug richting Rochefort.

 

IMG_0800.JPG

Voor sommige misschien een beetje saaie terugweg want deze weg moet je wel blijven volgen tot je terug naast de Ravel beland.Wij konden alvast nog genieten van de rust en de mooie lokatie.

 

IMG_0805.JPG

Kort samengevat was dit een mooie, gemakkelijke gezinswandeling van ongeveer 7  km. Ook voor onervaren wandelaars en eventueel een kinderbuggie zou geen probleem mogen opleveren.Nog even meegeven dat mits gebruik van de kaart het mogelijk is routes te combineren en men de Ravel als verbindingsweg kan gebruiken.Als je de kaart bekijk zijn er oneindig veel mogelijkheden .

Prettig wandeling

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

15:14 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |