20-10-15

Bourdon

We bevinden ons op enkele kilometers van Hotton (Prov.Lux.) waar we net naast de verbindingsweg tussen Marche-en-Famenne aan het kerkje van Bourdon een parkeerplaats en het vertrek van wandeling nr.15 beschrijven.

IMG_0767.JPG

Ondanks dat het een korte wandeltocht betreft loopt ze met haar 6 km langsheen Verdenne en Marenne en voorbij de steengroeve.De route is een beetje anders dan op de oude wandelkaart staat en loopt via een nieuwe asfaltweg over de vernieuwde brug 

IMG_0771.JPG

Eens aan de overkant van de spoorweg loopt de route verder naast het spoor , wat verder verlaat je de verharde weg en klim je via een bosweg richting Verdenne.

IMG_0773.JPG

Het hoogte verschil maakt de wandeling wel zwaarder maar hoe hoger des te mooier het uitzicht en dat is hier ook van toepassing.

IMG_0774.JPG

Ook hier weer duidelijk veel natuur aanwezig en een prachtig uitzicht

IMG_0777.JPGIMG_0778.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Boven gekomen ga je langs het plaatsje Verdenne waar we reeds andere wandeltochten van beschreven .Hier loop je langs de asfaltweg verder richting Marenne   

IMG_0783.JPG

Aan het kruispunt bevind zich restaurant le pieds dans les plat ,daar sla je links af richting steengroef en wat verder kan je weer linksaf ofwel de weg inkorten door via de woonwijk verder te dalen .Gebruik dan wel de wandelkaart ,anders maak je misschien wel een omweg .

IMG_0785.JPG

Volg je de gewone wandelweg dan loop je eerst via de autoweg en wat verder langs een stuk weiland door het gras.

IMG_0787.JPG

Al bij al een mooie lus-wandeling waarbij je rekening moet houden met een klimmende start en een dalend einde.Goed begaanbare wegen en enkele mooie vergezichten .Een traject van 6 km met enkele rustbanken onderweg en de weg aangeven  door een  blauwe ruit .

Alvast veel wandelpret en graag tot een volgende

Erik en Marina

15:55 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-15

Eprave - les Bergeronnettes

IMG_1136.JPG

 We bevinden ons op een boogscheut van Rochefort (prov. Namen) en aan de andere kant Lessive waar we te Eprave starten aan de kerk 'Saint Martin'.   

Hier vertrekken 2 wandelingen waarvan ééntje aangeduid door een groen kruis onder de benaming Les Bergeronnettes.Deze wandeltocht loop over een heuvelachtig landschap met een afstand van ongeveer 10 km.Tijdens de wandelroute kruis je tweemaal  de Ravel en de N911.

 

 IMG_1137.JPG

Net voor de oude molens slaan we links af en gaat de route nog een tijdje via de gewone wegen .Nadat je de Ravel achter je gelaten hebt zul je opmerken dat de natuur steeds meer de overhand neemt.

 

IMG_1141.JPG

De ganse tocht gaat verder via redelijk goede begaanbare wegen al dan niet verhard en veelal door of langs bebost gebied.

 

IMG_1142.JPG

Aan het einde van de bosweg ( we vermoeden bois de Famenne) sla je rechts af en volg een stukje de N911.Dit is wel een redelijk drukke weg en geeft de wandelaar weinig bescherming.

 

IMG_1144.JPG

Even verder moet je de baan oversteken en kom je aan een rustige parking waar de nodige banken en zelfs BBQ mogelijkheden zijn voorzien. Dit is de enige plaats  waar je even kan uitrusten .

 

IMG_1145.JPG

Na de rust begin je aan de terugweg door de weg te volgen die je even later weer langs de drukke N911 zal brengen.Daar ga je rechtsaf om wat verder de baan over te steken zodat je voorbij de kasteelingang opnieuw via een rustig bosweg de tocht in veiligheid kan vervolgen.

IMG_1147.JPG

Eens je de Ravel weer kruist begin je aan de laatste km.en hopen we dat je net als wij terugblikt op een mooie wandeltocht.

 

IMG_1133.JPG

Deze wandeling en nog vele andere mooie tochten vonden we terug op de wandelkaart - Rochefort et ses villages

Graag tot een volgende keer

             Erik en Marina

 

 

 

 

16:46 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |