19-11-15

Bonnerue nr.6

P7301289.JPG

Wie een regelmatig bezoeker van ardennengenot is zal dit dorpje waarschijnlijk bekend in de oren klinken.Meermaals vertoeven we in deze streek met de kaart van Les Syndicats de l'ourthr supérieur en liepen langs en doorheen Engreux ,Nadrin,Samrée,Berismenil,wibrin ,Filly ,Ollomont ,Achouffe ,Mont,Dinnez enz. Vele van deze tochten kan je terugvinden in onze alfabetische lijst .

P7301288.JPG

Vertrek aan de kerk en volg de rood-wit-rood rechthoek waarmee wandeling 6 is aangegeven.De beschrijving dat dit een gemakkelijke wandeling zou zijn is gedeeltelijk wel waar .Op kaart staat aangegeven zeer gemakkelijk en een afstand van 6 km.

 

P7301290.JPG

Het eerste stuk gaat langs gewone autowegen en op één stuk na is deze tocht vrij vlak ondanks de omgeving vrij heuvelachtig is. 

P7301292.JPG

Aangezien het vertrek op een vrij hoog punt gelegen is (440m.) kan je van een prachtig overzicht van de omgeving genieten.De Ourthe stroom meer dan 100 meter lager .

 

P7301296.JPG

Vervolgens loopt de route tussen velden, langs een met gras bedekte wegel...

P7301301.JPG

P7301300.JPG

 

.......om zo verder meer bebost gebied te doorkruisen.Hier geniet je vast van de natuur en de rust die deze plek eigen is . Vanaf dit punt  is echter de beloofde "zeer gemakkelijke wandeling" wel even zoek geraakt.Hier moet je rekening houden met een stevige afdaling langs minder goede weg .We begrijpen niet dat de samenstellers van de kaart hier geen andere moeilijkheidsgraad hebben gegeven .

Een middelmatig had zeker als beschrijving op de moeilijkheidsgraad mogen vermeld worden. Stel dat je minder goed te been bent en je keuze op een zeer gemakkelijke laat vallen dan kom je hier wel bedrogen uit.

P7301303.JPG

Niet enkel de afdaling en het klimmen kan voor een probleem zorgen maar ook het gammel brugje dat je over moet is aan vervanging toe.

P7301304.JPG

 eens boven ga je naar rechts en volg even de weg die je wat verder moet oversteken.Het moeilijkste is ondertussen achter de rug .Wie wil inkorten en de gemakkelijke weg verkiest kan de baan naar links nemen i.p.v.rechts en blijf de weg volgen tot in Bonnerue. 

 

P7301306.JPG

 Hier loop je even langs een bosweg boven de baan samen met wandeling nr.5 die vertrok te engreux en die terugkomt van Moulin de Rensiwe .

 

P7301307.JPG

 Het laatste stuk gaat via asfaltweg terug richting Bonnerue waar de twee wandeltochten weer elk hun eigen weg gaan.

P7301308.JPG

 

P7301310.JPG

Al bij al is dit best een leuke en mooie wandeltocht die met zen afwisselend landschap en prachtige vergezichten tot één van de betere mag geteld worden . Jammer van de foutieve moeilijkheid vermelding op de kaart ,waar waarschijnlijk meerdere van teruggekomen zijn.

De kaart die je o.a.kan verkrijgen te Nadrin (infokantoor) heeft ons door de jaren heen veel wandelplezier bezorgt . 

Wij wensen jullie alvast hetzelfde,

alvast tot een volgende keer....

groetjes

Erik en Marina

 

11:15 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |