29-06-16

Chéne al'pierre Manhay

We bevinden ons vlakbij de E25 in een deelgemeente van Manhay (LUX) .Wat onmiddellijk opvalt is dat het heuvelachtige en dichtbeboste omgeving met weinig bebouwing is .

IMG_1079.JPG

IMG_1065.JPGDe startplaats 'La Fourche' ' bevind zich vlakbij het dorpje en voorziet plaats voor de wagen en mogelijkheid om te zitten (picknick) .

Vanaf hier vertrekken 2 wandeltochten nr 21 aangegeven door een gele ruit en 22 een blauw wit blauwe rechthoek .

Wij nemen je mee langs de gele ruit  ,nr 21 die een lus vormt aan de andere kant van de E 25. Op het kaartje staan de twee wandelingen maar we blijven er op drukken van toch een wandelkaart te gebruiken om geen onverwachte problemen te moeten ervaren.

IMG_1068.JPG

Het grootste deel van deze wandeling verloopt over asfaltwegen of verharde bosweg. Vanaf de start gaat het al snel rechtdoor naar de E25 waar je veilig onderdoor loopt

IMG_1071.JPG

Het is niet echt een boswandeling maar ondanks je niet ver van de autobaan vertoeft heb je toch een één zijn met de natuur gevoel .

IMG_1072.JPG

Onvermijdelijk moet je klimmen en dalen anders zouden het de Ardennen niet zijn maar je moet hier echt geen ervaren wandelaar voor te zijn . Het tempo bepaal je zelf en aangezien de korte afstand en de goede wegen ondervonden we hier geen enkel probleem .

IMG_1077.JPG

   Eens Basse Monchenoule bereikt ben je halverwege de omloop en wat later krijg je een langzame afdalende terugweg naar de E25

IMG_1084.JPG

Eens de tunnel onderdoor kom je langs de erf van een boerderij .

IMG_1086.JPG

We hebben hier ook even getwijfeld maar je moet inderdaad langsheen-achter doorgaan. De bordjes zitten zoals zoveel voorkomend achter de begroeiing verscholen

IMG_1088.JPG

IMG_1091.JPG

Naar het einde toe kom je langsheen deze straat naast de dorpskom terug en als alles goed is staat de wagen aan het einde op de parking te wachten. Ook hier blikken we terug op een korte ,mooie en niet te moeilijke wandeling ;Voor wie er een grotere uitdaging van wil maken die kan gerust de twee wandelingen samenvoegen tot een grote tocht .

We wensen alvast veel wandelplezier met deze of één van de andere wandelingen die we reeds beschreven

Groetjes

Erik en Marina

11:25 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |