25-05-11

Rendeux

Rendeux ,gelegen aan de Ourthe in de prov.lux. zowat halverwege tussen  Hotton en La -Roche , verdeeld in deelgemeente Beffe,Hodister en Marcourt ,die op hun beurt nog eens onderverdelingen maken zoals

 laidprangeleux, génes ,Marcouray,Ronzon,Hamoul,Devantave,Trinal,

Waharday,Cheoux,Warizy ,Jupille en Magoster.

 Hier bevind zich niet alleen onze vast optrekje ,maar ook onze uitvalsbasis voor al onze tochten .Binnen een straal van 30 kilometer hebben wij kaarten op diverse info kantoren aangeschaft ,en zo is ook deze site (ardennengenot) geboren.

 P5290090.JPG In meerdere berichten hadden we het over onze omgeving ,echter zonder dieper in te gaan op de mogelijkheden die de streek te bieden heeft.

Zoals op foto hiernaast waar we een stukje van de fiets en wandelroute laten zien.Midden in de natuur ,ver van industriéle vervuiling kan je hier volop genieten in een gebied met nog meer dan 90% onbebouwd gebied.

 In deze omgeving kan je op enkele kilometers afstand van elkaar gebruik maken van diverse ontspanningsmogelijkheden zoals........ kajaks,mountenbike ,rotsklimmen,adventuretochten, deltavliegen,Vissen,wandelen,zwemmen,grotten (Hotton) en niet te vergeten   het Arboretum http://www.arboretum-rendeux.be/Geschiedenis.htm

 

 

 

voer sleutelwoorden in

foto vanaf de weg tussen Beffe en Devantava

Of wat dacht je van Paardrijden http://www.manege-golette.com/ ,alles is hier mogelijk.Ook wat je verblijf betreft zijn er in de buurt mogelijkheden te over.Diverse campings staan opgesteld naast de Ourthe rivier ,zowel voor campers ,tenten als voor stacaravans ,die het ganse jaar kunnen blijven staan

 

voer sleutelwoorden in

Kom je uit richting Hotton ,dan is camping "Floreal" le festival de eerste camping en meteen ook de grootste die je tegenkomt.Gelegen vlak tegen de ourthe,voorzien van de nodige sanitair ,kantine en restaurant is dit alvast een aanrader.Wat verder stroomopwaards vinden we camping le passage.Deze was vroeger camping la valleé,maar het moet gezegd ,de nieuwe eigenaars zijn van nul  begonnen, en zijn aardig op weg er iets moois van te maken.Net aan het kruispunt naar Marcourt vind je de gelijknamige camping Marcourt.

 http://www.florealclub.be/BEDU/vakantie/camping_festival/...

http://www.campinglepassage.be/Site/HomeNL.htm

http://www.campingmarcourt.be/

Er staan ook enkele hotels en bungalowparken in de streek die zeker in de smaak zullen vallen,zelfs B&Bs.Verder vind je in Rendeux een Delhaize een apotheek,bakkers krantenwinkel,frituur,kortom al wat je nodig hebt.

http://www.marcourt-beffe.be/nl_logies.php?variable=hotel...

voer sleutelwoorden in

foto ter hoogte Jupille

maar het is vooral de prachtige omgeving en de vriendelijkheid van de inwoners dat dit geheel compleet maakt.

Zeker ook de ligging, die zo centraal voor uitstappen geschikt is naar de diverse bekende stadjes ,zoals La Roche ,Durbuy ,houffalize om er maar enkele te noemen.

voer sleutelwoorden in

foto op brug Marcourt

Als je van (ambachtelijke) marktjes en brocante houd ,dan kom je in de streek ook wel aan je trekken.Op diverse locaties zijn er rommel en antiek markten en in Marcourt is er elke week (juli en aug.)op woensdag een gezellige avondmarkt met nog vele extra's. 

voer sleutelwoorden in

 zicht op kerk jupille

Wie naar hier komt om te wandelen zal zeker niet bedrogen uitkomen.Een netwerk van uitgestippelde wandelingen ,laten je kennis maken met de mooiste plekjes van de streek.Met de bijhorende kaart in de hand kan de dag niet meer stuk.Een aanrader is alvast de wandeling naar Saint Thybaut ,vanwaar je een prachtig overzicht van de streek krijgt.   http://www.coeurdelardenne.be/saintthibaut/?NAT=nl_099P01 

 

voer sleutelwoorden in

foto genomen naast kapel saint thibaut met zicht beneden op Marcourt

Kaarten zijn o.a. te verkrijgen te Marcourt SYNDICAT D'INITIATIVE DE MARCOURT-BEFFE gelegen aan het pleintje vlakbij de kerk.

 

voer sleutelwoorden in

Een duidelijk beeld van de natuurlijke omgeving

voer sleutelwoorden in

Hogerop vinden we het plaatsje Beffe,waar deze goed onderhouden Sherman tank ,net voor de kerk opgesteld staat,als aandenken aan de grote oorlog en de harde strijd die hier plaats vond ,en de vele die hier sneuvelde.

Aan de overkant vind je Beffelyhills http://www.beffelyhills.eu/ ,waar je even kunt verpozen op een gezellig terrasje.

 

voer sleutelwoorden in

Wie plannen heeft om deze streek te bezoeken zal ervaren dat dit plekje  de uitgelezen plaats is om op een ontspannen manier, de ardennen en zen prachtige natuur te ontdekken is.Kom genieten van de rust,de gezonde lucht,de gastronomie,of kom je relaxen,of juist om ............te sporten ,wandelen ,noem maar op,van hieruit kan je alle kanten uit.

nog niet zolang geleden beschreven we nog de wandeling naar Cielle http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2011/04/14/ci... .

Ook kan je terecht op facebook bij de gids voor Marcourt en omgeving,waar je ook prachtige foto"s van de streek en up-to-date info kan terug vinden

http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving

 

De volgende keer gaan we weer op stap en maken we één van de vele wandelingen die je op het wandelkaartje van deze streek kan vinden.

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

16:24 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-11

parc Chlorophylle Dochamps - Manhay

 

We bevinden ons niet ver van La Roche te midden van prachtig bosrijk natuurgerbied .Manhay is een deelgemeente van Dochamps en goed gelegen ,niet ver weg van La-Roche ,Durbuy en Houffalize.

 

Op een oppervlakte van 9 hectaren werd in 2002, op de resten van een oud safari park ,parc Chlorophylle voor het publiek toegangkelijk gemaakt.De bedoeling van dit park is om op een wel originele en leerrijke manier,wat meer te vertellen over het bos en de natuur .

 

P7290077.JPG

Het is een erg leerzame ervaring,al moet ik even melden dat onze verwachtingen misschien een beetje hoog waren.Wij vinden het heel geschikt om met kinderen dit park te bezoeken ,echter voor alleen volwassenen komt het nogal simpel over,mede doordat men geen echte dieren te zien krijgt.

P7290076.JPG

alle informatie is in de 2 landstalen aanwezig

P7290079.JPG

Houten kevers in gevecht (vliegend hert) ,het lijkt wel of ze echt gaan vechten

P7290081.JPG

Ter verduidelijking worden de items door een vergrootglas weergegeven.

P7290083.JPG

P7290084.JPG

Wandelen tot in

de toppen van

de bomen geeft

een wel heel

bijzonder gevoel

 

Ook kan je op verschillende de kinderen op een leuke manier kennis laten maken met verschillende natuurlijke materie die het bos aanmaakt.al van in het begin loopje door een vegetatieve tunnel alwaar je kunt zien,ruiken en voelen .Dennenappels ,humus ,schors,beukenootjes en noem maar op ,kom je op deze ontdekkingstocht tegen.

 

P7290088.JPG

P7290095.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Deze piramide geeft een beeld van de verschillende levensvormen zowel onder als bovengronds en in de lucht.

P7290092.JPG

Dochamps ligt op 500 meter

hoogte en vanaf deze toren krijg je meteen een fantastisch overzicht

Bij helder weer kan je hier makkelijk tot 40 kilometer ver zien,zelfs de stoom van de koeltorens van de kerncentrale in Tihange

Ook krijg je hier een duidelijk beeld van het uitgestrekt bebost gebied waarin we hier vertoeven

P7290094.JPG

 

Prachtig uitzicht vanaf de toren.Het park is zeker en bezoekje waard,vooral gezien als een familie uitstap met de kinderen of kleinkinderen.

P7290098.JPG

Vooral de speeltuin zullen ze zeker een bezoekje brengen ,maar ook het park in zijn totaal zullen ze weten te waarderen.Verder vind je hier ook een brasserie met het nodige lekkers en een heuse boetiek met natuur en streekprodukten plus de nodige souveniers.

We geven nog graag even een link mee waar je nog veel meer info kan terug vinden

http://www.parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php

Graag horen we uw ervaringen en besluiten we met jullie een aangenaam ardennenverblijf/uitstap te wensen.

Groetjes

Erik en Marina

08:44 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-11

Mormont (petite)

 

Langs de drie dorpen................

 

P4100406.JPG

Laten we om te beginnen hier ook weer duidelijk zijn ,deze wandeling start aan de brouwerij in Achouffe maar kan men net als zovele wandelingen ook elders instappen.Alweer gemakkelijk voor onze alfabetische lijst gebruiken we Mormont als plaatsnaam omdat we reeds andere wandelingen vanuit Achouffe in deze lijst hebben staan

P8140141.JPG

Deze wandeling begint net naast de brouwerij en volgt een deel van de prachtige wandeling nr.27

P4100395.JPG

De route die wij volgen is het blauwe kruis,het bordje bovenaan is van nr27,ook een prachtige wandeling maar het laatste stukje kan je soms wel natte voeten bezorgen en brengt je tot net bij een beverdam.

Ons trajekt zal de voeten droog houden en brengt je langs de 3 dorpen .van Achouffe ga je eerst een stuk door de natuur ,achter de brouwerij naast het water.

 

P4100394.JPGP4100396.JPG

 

 

 

 

 

 

Meteen verlaat je de bewoonde wereld en volg je een goed begaanbare weg, die tevens de start van wandeling 27 is

P4100398.JPG

Vroeger was dit een mooier stuk ,maar enkele jaren geleden hebben ontbossing en diverse werken hun sporen nagelaten en kan het hier na hevige regen soms wel slijk zijn.

P4100399.JPG

Wanneer we dit bruggetje over gegaan zijn hebben we meteen de nr.27 verlaten en zetten de weg verder richting Wibrin,wat ons nog bekend is van een vorige tocht

P4100402.JPG

Dit is een wel erg gekend plekje met de halve Sherman-tank met ontplofte loop ,die we nog beschreven in onze wandeling van Wibrin (zie archief).

Even verder moeten we links de weg verlaten om een beetje bergop de weg verder te zetten richting Petite-Mormont.

 

P4100405.JPG

Steeds goed begaanbare wegen maken dat je ten volle van de wandeling kan genieten.Hier zie je nog even een terugblik richting Wibrin ,zo krijg je ook een idee van het hoogte verschil ,dat eigenlijk best meevalt.Dit is zeker geen wandeling die het uiterste uit je krachten haalt en mits aanpassing van het tempo is dit een prachtige gezinswandeling.

P4100410.JPG

Dit punt bevind zich op 410 meter boven de zeespiegel en is ook het hoogste punt van deze tocht.Vanaf hier is het nog een 30 tal minuten stappen tot in het dorpje vanwaar jede weg verder zet tot in Achouffe.

P4100412.JPG

Onderweg kan je even blijven stilstaan bij de prachtige omgeving terwijl je langzaam maar zeker terug naar het vertrekpunt in Achouffe stapt

 

P4100419.JPGP4100417.JPGP4100418.JPG

Eens daar aangekomen kan je nog lekker genieten van een andere stukje puur natuur uit de ardennen

ja hoor ,een lekkere la of macchouffe,m.a.w. een blonde of een donkere

Bezoek ook eens de chouffe-schop, zo heb je alvast een aandenken aan je bezoek van dit plaatsje.

wandelkaarten info : http://www.ourthesuperieure.be/nd/frame.html

 

Santé ,en tot een volgende keer

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

08:25 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-11

Tohogne

 

 

Deze mooie en goedbegaanbare wandeltocht start in een deelgemeente van Durbuy,Tohogne .

P8190158.JPG

Nog niet zolang geleden lieten we even meekijken vanaf het uitzichtpunt en maakte we ook de belofte om de ganse wandeltocht met verbinding naar het punt in beeld te brengen.Belofte maakt schuld,vandaar dit verslag met een beetje vertraging ,maar beter laat dan nooit.

P8190159.JPG

De wandeling start in Tohogne en dit bord geeft alvast een korte samenvating van de wandeling.

P8190160.JPG

Het is een mooie niet al te moeilijke wandeling die een prachtig overzicht van de streek brengt zonder dat je daar al te veel inspanning voor moet maken .Rustige en goed begaanbare wegen brengen je op de mooiste plekjes van de streek en laten je op een tocht van een dikke 12 kilometer genieten van een prachtig natuurlijk decor ,weg van alle drukte.Mits een kleine variatie op de route te maken krijg je ook nog het prachtige verzicht boven Bomal er gratis bij.

P8190162.JPGP8190163.JPG 

Veelal loopt men langs weilanden op verharde wegen ,echter zonder noemenswaardige verkeersdrukte.

P8190166.JPG

Een verrekijker is een aanrader ,want het zichtsveld is zo uitgestrekt dat je met het blote oog geen duidelijk beeld kunt vormen.

P8190167.JPG

Echt schaduwrijke plaatsen zijn op deze wandeling eerder een uitzondering,en de bewonde wereld is steeds vlakbij,al is dat zeer kleinschalig.

P8190168.JPGP8190169.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een afwisseling van weiland ,bosrijk gebied en enkele kleine dorpjes laten de tijd aangenaam beleven en doen alle drukte van de dagdagelijkse sleur in het niets verdwijnen.

P8190171.JPG

  je blijft de wegbewijzering volgenP8190174.JPG

tot je aan de Herbet hoeve komt (zie kaartje wegroute bovenaan ,net naast de windroos)Daar ga je tegendraads wandelingnr 18 volgen ,Dit wil zeggen naast het huis langs boven net naast het bos.Als je rechts volgt ga je naar beneden richting Bomal.Volg de weg naast het veld en dan volg je een stukje door het bos

P8190176.JPG

En voor je het weet ben je aan de rand van de rots

 

P8190187.JPG

Zowel een verzicht van de omringende natuur als een prachtige overzicht over Bomal is de beloning ,wanneer je een klein ommetje maakt  op deze wandeling.

P8190188.JPG

Nadat je deze plaats verlaat ,ga je de weg zoals je gekomen bent terug tot aan de weg aan de Herbet hoeve .Daar heb  je twee mogelijkheden ,ofwel ga je de weg terug tot aan de splitsing,of je gaat naar links ,volg tot het einde van de straat om dan rechts terug naar Tohogne te volgen

P8190189.JPGZo maak je een verbinding met een andere wandeling en kom je ook op je vertrekpunt aan.

deze verbindingen worden op kaarten dikwijls aangeduid door een bolletjeslijn en op de bordjes door   H wat weer maar eens bewijst dat de aanschaf van een wandelkaart echt wel nodig is.

P8190190.JPG

Dit is een mooie gezinswandeling  die als niet al te zwaar kan omschreven worden.Door de lus naar Bomal ,reken je wel een kleine 4 uur onderweg ,zeker omdat je even geniet van de mooie uitkijkpost.Verblijf je in de buurt ,dan kunnen we deze tocht zeker aanbevelen.

een kaartenoverzicht en meer info kan je vinden via

http://www.ourthe-et-aisne.be/nl/publication.html

geniet van je wandelingen

groetjes

Erik en Marina

 

 

09:33 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-11

Bomal uitzicht

Wie een beetje bekend is met de streek rond Barvaux zal Bomal zeker wel een keer een bezoekje gebracht hebben

 

P9200029.JPG

 

 

 

Vooral de plaatselijke markt op zondagochtend is welbekend met een niet te missen overdekte antiek en rommelmarkt

P9200031.JPG

Wat ons vooral opviel was het kruisbeeld dat bovenaan een prachtig uitzicht geniet.Helaas moet je om dit te bereiken wel erg goed kunnen klimmen ,want net naast de parking loop een wandelroute die je min of meer kruipend tot het beeld zal brengen.Of dat is toch wat men ons had wijsgemaakt.Natuurlijk bestaat die weg naar boven ,maar er bestaat ook een wandelroute die je zonder klimmen tot op dit punt brengt.

De wandeling  (verlaine)vertrekt vanuit Tohogne en bied de mogelijkheid om een verbinding te maken met de wandeling van Bomal.Het voordeel is dat je dan al boven bent.Binnekort zullen we een uitgebreide beschrijving geven over deze wandeling .Waar het nu om gaat is de prachtige vieuw vanaf de bovenkant net naast het beeld.

P8190177.JPG

dit gaf om de één of andere reden een goed gevoel

P8190183.JPG

Dit gaf een goed gevoel en een prachtig uitzicht. Al jaren hielden we ons voor ,ooit eens naast dit beeld te staan .Dat dit zonder inspanning ook kon is een pluspunt en geeft de mogelijkheid dat wie minder goed te been is ook van dit uitkijkpunt kan gebruik maken .Eén van de volgende artikels zullen we de wandelroute brengen ,met nog meer beelden die we hier gemaakt hebben.

groetjes

Erik en Marina

09:39 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-11

Petithan.

Mischien een beetje verkeerde titel want de wandeling start in Grandhan ,maar we beschreven in het verleden al een wandeling vanuit grandhan .

Deze wandeling kan zeker ook vanuit Petit han ingezet worden maar wij vertrokken vanaf de kerk te Grandhan.Daar is ook de nodige parking voorzien.

 

P8200193.JPG

De weg loopt parallel met de N929 en naar durbuy.

 

P8200194.JPG

Het begin van de tocht is weinig spraakmakend omdat we gewoon van het ene naar het andere dorpje stappen en dat langs de gewone weg,al moet men somseen beetje verder zien dan de neus lang is ,dan zal je toch nog kunnen genieten van het verzicht.

P8200195.JPG

P8200196.JPG

Rustig en eenzaam volg je deze weg een 20tal minuten .Deze straat is blijkbaar voor plaatselijk gebruik wat maakt dat je er rustig stapt, terwijl het drukke verkeer de evenwijdig lopende straat met verbinding naar barvaux en Durbuy zal gebruiken .

 

 

P8200198.JPG

 

Een voordeel is dat deze wandeling op redelijk goede wegen verloop en dat dus ook na hevige regendagen weinig problemen kunnen opduiken.

Ook niet al te groot hoogte verschil zorgt dat deze tocht als redelijk gemakkelijk kan beschreven worden.

 

P8200199.JPGEens aangekomen in het dorpje gaan we links naast de kerk om wat verder richting Durbuy ,ditmaal wel naast een drukke baan ,onze weg verder te zetten.

P8200200.JPG

 

Als je de aangeduide weg goed opvolgt zal je aan het kruispunt links de Ourthe oversteken om wat verder links de weg te verlaten tussen een klein bungalowpark.

P8200202.JPGP8200201.JPG

een afwisselend panorama in een aangename omgeving .

 

P8200212.JPG

 

Ook hier maken we een prachtig lus met veel mooie verzichten

 

P8200217.JPG

 Via de passerelle en wat verder het kasteel gaje weer naar je vertrekpunt.In deze streek zijn nog veel mooie wandelingen en doorgaans met niet al te veel hoogte verschil.

geniet van de ardennen en maak er een toffe uitstap van met een bezoekje aan Durbuy.

Erik en Marina

14:46 Gepost door Erik en Marina | Tags: voer sleutelwoorden in | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

brouwerij achouffe

Het moest er ooit van komen,maar toch komt het plots en onverwacht.De dagen dat je de brouwerij zomaar kan binnenlopen zijn voorbij en daarmee ook een beetje het grote familiale gevoel van dat gezellig brouwerijke.

P8070134.JPG

Ook de kabouterkes lopen er een beetje verloren bijP8070154.JPG

de brouwerij is nog gebleven ,maar de taverne en de chouffeshop zijn nu een beetje verder aan de parking op het hoekje.

 

P4100419.JPG

 

Het nieuwe onderkomen van de chouffeshop en taverne.Enkel aan deze kant is er wat choufsfeer te zien Het terrasje moet nog wat aangepast worden ,maar er moet gezegt worden dat er momenteel nog grote werken aan de gang zijn .Gelukkig maar ,de kaart en de menukes van vroeger bestaan nog.

Laten we hopen dat de sfeer blijft want anders gaat  Achouffe zijn toeristische aantrekkingkracht verliezen.

we blijven het opvolgen

Erik en Marina

 

 

 

 

 

14:02 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-11

Cielle

In de voetsporen van de GIDS VOOR MARCOURT EN OMGEVING http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving trokken we van Marcourt naar Cielle en terug,een tocht door de prachtige omgeving onder het wakende oog van Saint Thibaut.

 

P4110422.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrekken doen we op de brug van Marcourt (Rendeux) in de richting van het dorp

 

P4110423.JPG

P4110424.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hou rekening met een redelijk klim en vergeet niet even te genieten van het kleine maar mooie dorpje en de omgeving

P7240035.JPGeens boven gekomen hou je bij de splitsing rechts(richting marcouray) aan en voorbij dit aandenken 40-45, ga je wat verder opnieuw naar rechts,de weg op.

alweer een beetje klimwerk ,maar als je er even stilstaat , krijg je een overzicht van de ganse omgeving.

Het geeft ook de tijd om weer op adem te komen zodat je de rest van de tocht op een aangename manier kunt verder zetten

 

P4110426.JPG

 

 

   afgezien van  het klimwerk is er meestal wel sprake van goed begaanbare wegen.

met een kinderwagen of rolstoel is deze wandeling echter niet te doen, want op de terugweg moet er ook over zanderige wegen geklommen worden en dat is zeker niet met een rolstoel uitvoerbaar.

P4110427.JPG

 

 

 In de verte zie je de kapel afgetekend als een witte stip.Ondertussen hebben we het zwaartste klimmen achter de rug ,al blijven we toch langzaam hogerop gaan .

P4110428.JPG

 We blijven de weg volgen tot we aan een kiezelweg de wandelroute richting hoogspanninglijn volgen

P7240038.JPGaan het einde van de kiezelweg slaan we niet naar rechts af,maar volgen de wegwijzer van

Cielle en La Roche.Deze weg verlaat meteen ook de aangeduide wandelroute en is dus verder niet aangegeven.

P4110431.JPG

 

 

 Deze weg volg je gedurende een 20 tal minuten en zal je tot in Cielle brengen

 

P4110432.JPG

 

 

 

 

  Ook hier weer die bekende witte stip die ons blijft achtervolgen.

 

P4110433.JPG

en zo komen we aan de eindbestemming ,een klein dorpje met enkele huizen een kerk en geloof het of niet ,twee cafetjes met terrasjes.

Na het lessen van de dorst is het dan tijd om rechtsomkeer te maken en terug richting Marcourt te gaan.

Hiervoor maken we net buiten Cielle gebruik van een wandelpad links naast de weg

P4110437.JPG net voorbij het zwarte hek ga je afdalen,om wat verder links de weg naar boven te volgen .Je kan ook rechtdoor naar boven ,maar dan moet je echt wel goed kunnen klimmen (kruipen).

P4110439.JPG

 

 

 

 

Eens boven gekomen aan de asfaltweg gaan we linksaf richting Jupille ,naar het bungalowpark la Boverie

 

 P4110442.JPG

 

 

 

   Ook hier genieten we wederom van de prachtige streek

 P4110447.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eens beneden volgen we de weg tot aan de brug ,die we oversteken om wat verder richting hotton de weg te vervolgen.

P4110449.JPG

 

met nog een laatste zicht vanaf de brug besluiten we dit verslag .Na een 30 tal minuten de weg richting Hotton te volgen kom je weer in Marcourt aan en blik je terug op een mooie wandeling.

We verwijzen graag nog eens terug naar de gids waar je nog veel nuttige informatie vind over deze omgeving http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving

 

Prettige wandeling

Erik en Marina

11:49 Gepost door Erik en Marina | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |